ΙΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝ

newton

Ο Ισαάκ Νεύτων γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου  του 1642 ήταν Άγγλος  μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος ,αλχημιστής ,θεολόγος και φιλόσοφος. Από πολλούς θεωρείται ως ο πατέρας της Κλασικής Φυσικής μιας και ξεκινώντας από παρατηρήσεις του Γαλιλαίου και τους νόμους του Κέπλερ  διατύπωσε τους τρεις νόμους της κίνησης και τον νόμο της

» βαρύτητας» . Επίσης μεγάλη  ιστορική σημασία έχουν και οι μελέτες του σχετικά με τη φύση του φωτός και από την άλλη η συμβολή του στην θεμελίωση των σύγχρονων μαθηματικών .

Ο πατέρας του πέθανε πριν γεννηθεί και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και έφυγε από το σπίτι αφήνοντας τον με τη γιαγιά του. Όταν ο πατριός του πέθανε η μητέρα του γύρισε με 3 ετεροθαλή αδέλφια. Μάλιστα ο Νέυτων στην παιδική του ηλικία είχε ένα αμαρτιολόγιο όπου εκεί έγραφε όλα τα άσχημα πράγματα που πίστευε ότι είχε διαπράξει. Εκεί φαίνεται ότι ένιωθε ζήλια για το γεγονός ότι η μητέρα του τον παράτησε για να παντρευτεί. Μάλιστα πολλοί πιστεύουν ότι η προσωπικότητα του διαμορφώθηκε άμεσα από το γεγονός ότι δεν είχε γνωρίσει τον πατέρα του και από την εγκατάλειψη της μητέρας του. Οι πρώτες του σπουδές ολοκληρώθηκαν στο Γκράντχαμ . Αργότερα σπούδασε στο κολέγιο Τρίνιτι του Κάμπριτζ , πήρε το πτυχίο του το 1665 και με υποτροφία κατάφερε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του το 1668.

Ο Νεύτων διατυπώνοντας τη θεωρία της  παγκόσμιας έλξης κατάφερε και έδωσε απάντηση σε πολλά ερωτήματα που απασχολούσαν τη φυσική για πολύ καιρό.Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά του στη θεωρία των χρωμάτων, καθώς απέδειξε πειραματικά  πως το ηλιακό φως αποτελείται από επιμέρους χρώματα. Ο Νεύτων εργάστηκε πάνω σε προβλήματα που αφορούν διακεκριμένα πεδία των μαθηματικών. Τέλος ασχολήθηκε και με τη γεωμετρία ,την άλγεβρα  και την θεωρία των αριθμών .

Ο  Νεύτωνας έγραφε ελληνικά???

Σχολιάστε

Top