Ο ΒΟΛΟΣ ΜΑΣ

ΑΠΟ: poulioskon - Δεκ• 13•14

 ΟΜΟΡΦΟΣ  ΒΟΛΟΣ . ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ; 

omorfi_poliΗ πόλη μας, αν και μικρή, κρύβει μια απίστευτη ομορφιά που με λίγη δουλειά μπορεί να αναδειχτεί και να γίνει μία από τις πιο όμορφες πόλεις.

Στο αρχαιολογικό της Μουσείο στεγάζονται σημαντικά ευρήματα της περιοχής. Το  Δημοτικό Ωδείο και τα λίγα πια νεοκλασικά κτίρια είναι κοσμήματα της πόλης μας. Η παραλία της με τα κλασικά τσιπουράδικα, που προσφέρουν ποικιλία ψαρομεζέδων κι εδέσματα της παραδοσιακή κουζίνας, και με τις μοντέρνες καφετέριές της  ελκύει και μαγεύει όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Ζούμε σ”  έναν τόπο ευλογημένο από την φύση, όπου το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν εικόνες μοναδικής αρμονίας σε κάθε ματιά.

skoupidiaΌμως, λες και δεν εκτιμάμε την ομορφιά,πολλές φορές το πράσινο αυτού του βουνού, το καταστρέφουμε πετώντας σκουπίδια. Τα πάρκα , όπου παίζουν τα παιδιά, καθημερινά τα καταστρέφουμε, με αποτέλασμα να μην υπάρχει ασφάλεια σ΄ αυτά και να γίνονται ατυχήματα. Την πόλη μας την έχουμε κάνει μια τσιμεντούπολη χωρίς πράσινο. Μια άχαρη πόλη! Όλοι ξέρουμε πως όλες αυτές οι καταστροφές και τα προβλήματα προκαλούνται από εμάς για αυτό εμείς οι ίδιοι πρέπει να τα διορθώσουμε!

Κι έτσι, εκεί, στην άκρη των ονείρων μας, υπάρχει ένας  ιδανικός Βόλος, επίπεδος κι όμορφος, όπως είναι, αλλά με πολλά, καθαρά πάρκα και μεγάλες πλατείες, με καλοστρωμένους  κι ευρύχωρους δρόμους, με ποδηλατόδρομους, με πεζοδρομημένο το κέντρο της, με πράσινο σε κάθε γωνιά της, με τα νεοκλασικά της κτίρια ανακαινισμένα κι ολόφωτα τη νύχτα, με τους ανθρώπους της ήρεμους, γελαστούς, αισιόδοξους κι ευγενικούς. Αυτή την πόλη πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα!  Αυτή την πόλη θέλουμε!

 ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ:

  • Άννα-Γεωργία Πλακαρού
  • Ευρυδίκη Σκουτίδα
  • Ελένη Σκαθήτη
  • Νάσια Ποδάρα
  • Αφροδίτη Μαντζαβίνου

 

8 Comments

  1. Ο/Η ΄Αννα Βουρλογιάννη λέει:

    Μακάρι να δούμε τον όμορφο Βόλο μας κάποτε όπως και στα όνειρά σας.Εσείς οι νέοι μπορείτε ενωμένοι και με δράσεις να τον αλλάξετε και να ζητήσετε να έχετε κι εμας τους μεγαλύτερους κοντά σας. Μπράβο παιδιά!

  2. Ο/Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΙΑ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

  3. Ο/Η Ελένη Μάρου λέει:

    Όποιος έχει όνειρα,έχει ταυτόχρονα και τη δύναμη να τα πραγματοποιήσει.Συνεχίστε να ονειρεύεστε, γιατί άλλωστε εμείς οι μεγαλύτεροι πιστεύουμε ότι το μέλλον σας ανήκει.
    Συγχαρητήρια, παιδιά!

  4. Ο/Η Σωτηράκη Ξανθή λέει:

    Αυτή είναι η πόλη μας!! Αν προσπαθούμε με όρεξη & συντονισμό, θα την κάνουμε καλύτερη!!

  5. Ο/Η Ειρηνη Μελισσουργου λέει:

    Γονεις και καθηγητές μπορούμε να ΄΄εμφυτευσουμε΄΄ την συλληψη της ιδεας για την πολη που θελετε και εχετε δικαιωμα να ονειρεύεστε…Εμεις θα μαθουμε να ειμαστε καλυτεροι μεσα από εσας!!!!!!!

Σχολιάστε

Top