Συνταγές για πασχαλινά εδέσματα

ΑΠΟ: Κυρτσούδη Ελένη - Ιουν• 01•17

Πάσχα Ελλήνων Πάσχα! Κατάνυξη, ευλάβεια, Θείο Πάθος αλλά και χρώματα, αρώματα και πολλές πολλές γεύσεις! Κάθε σπίτι ευωδιάζει από μυρωδιές παραδοσιακών γλυκών και φαγητών που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές για τους αγαπημένους τους. Γι” αυτό και εμείς σας προτείνουμε δύο συνταγές . Δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα και απολαύστε τις δημιουργίες σας!

ΠΑΣΧΑΛΙNA  ΚΟΥΛΟΥΡAΚΙΑ

Υλικά

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′-20′,ανάλογα με το μέγεθος.

87-3-pasxalina-koulourakia-by-sitronella

 ΑΡΝIΣΙΑ ΠΑIΔΑΚΙΑ

Υλικά

8 χοντρούλικα παΐδάκια
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 1/2 κ.κ. ξερό θυμάρι
1/2  κ.κ μπούκοβο
​1 κ.σ. Γούστερ σος
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάβουμε τα κάρβουνα και προετοιμάζουμε την ψησταριά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε μέσα τα παϊδάκια για λίγο να μαριναριστούν μέχρι να κατέβει η φωτιά.
Λαδώνουμε την σχάρα, και ψήνουμε περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά εάν τα θέλουμε μέτρια ψημένα ή περισσότερο, σύμφωνα με τα γούστα μας.

paidakia-1

 

Συντάκτριες: Ελένη Κυρτσούδη και Ελένη Κωστή

Σχολιάστε

Top