ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

συνταγες φωτο σαλατα με καρπουζι

                                                                                                                                                                                                        

Φρουτοσαλάτα με καρπούζι και τσίπουρο

   Συστατικά:

  •  500 γρ. καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 αγγούρια καθαρισμένα από τα κουκούτσια κομμένα κυβάκια
  • 5 κ.σ. παγωμένο τσίπουρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.κ. βάμμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέντας ψιλοκομμένη

Οδηγίες: Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τσίπουρο με την ζάχαρη και το βάμμα κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το καρπούζι, κι αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με την μέντα.     Σαλάτα με αβοκάντο γαρίδες ρόδι και ελαφριά σως γιαούρτι. σαλατες φωτο σαλατα με αβοκαντοΣυστατικά: Για την βάση της σαλάτας   

  •  1 ώριμο αβοκάντο
  • 300 γρ. από μαρούλι και άισμπεργκ
  •  100 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. γαρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αγγουράκια

Για την σως  

  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
  •  1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι

Οδηγίες: Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Πλένουμε καλά τις σαλάτες, τις στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Πλένουμε καλά τα αγγουράκια και τα κόβουμε με ένα μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος. Σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρισμα                                                                                                                            Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά με τις γαρίδες και ένα μέρος από την σως. Τοποθετούμε επάνω τα λεπτοκομμένα αβοκάντο και τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη σως γιαουρτιού.     σαλατες φωτο σαλατα με ροδακινοΚαλοκαιρινή Σαλάτα με ροδάκινα και νεκταρίνια. Συστατικά:

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, λόλα, ρόκα ή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε
  • 80 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • 160 γρ. ροδάκινο κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Βινεγκρέτ                                                                                                                                  

  • 300 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 ml χυμό από φρέσκο ροδάκινο
  •  1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες: 1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας καλά σε μπολ. 2. Βάζουμε τις πρασινάδες με την φρέσκια ρίγανη, περιλούζουμε με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλα μας και σερβίρουμε άμεσα για να μην πανιάσουν τα λαχανικά. Γαρνίρουμε με το ροδάκινο και το τυρί.       Πηγή: http://www.ladylike.gr/articles/food/sintagi/12-geystikes-kalokairines-salates.3579119.html

                                                                                                                   Ιουλία Σεϊρανίδου Γ3

Σχολιάστε

Top