Γιατί δεν έκανα ανακύκλωση; («ΣΚΟΥΠΙΔΟΒΡΩΜΟΧΩΡΑ»)

anakiklosi

Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μια μικρή χωρά με έναν Βασιλιά και μια Βασίλισσα.

Αυτή η χωρά δεν είχε όνομα γιατί ο Βασιλιάς  δε μπορούσε να σκεφτεί κάτι πρωτότυπο.

Μετά από 9 μήνες η βασίλισσα γέννησε 2 αγοράκια που ήταν δίδυμα. Το ένα το ονόμασαν Τάκη Ανακυκλωτάκη γιατί από μικρός που ήταν έκλεγε όταν πήγαιναν οι γονείς του να πετάξουν τα χαρτιά σε κάδο απορριμμάτων και όχι σε κάδο ανακύκλωσης. Τον αδελφό του τον ονόμασαν Άρη  Βρωμιάρη γιατί όπως καταλαβαίνετε ήταν ένα πολύ βρωμιάρικο παιδί.

Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα πέθαναν ο Τάκης πηρέ την θέση του  πατερά του αλλά ο Άρης θύμωσε γιατί εκείνος ήθελε να είναι  στη θέση του Τάκη και να έχει τον θρόνο του πατερά του. Όμως εκτός από  αυτά ήθελε να δώσει και στη χωρά ένα πολύ βρώμικο και απαίσιο όνομα «ΣΚΟΥΠΙΔΟΒΡΩΜΟΧΩΡΑ».

Ο Άρης για να πάρει την χώρα στα χεριά του και να την βρωμίζει με την ησυχία του σκέφτηκε πως ο μόνος τρόπος ήταν να πει πως ο αδελφός του κλέβει όλους τους κατοίκους της Χώρας και αυτό έκανε. Όλοι τον πίστεψαν και έκαναν αυτόν βασιλιά. Μέτα όμως από κάτι μήνες το μετάνιωσαν όλοι πικρά αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν πίσω τον Τάκη.

Η  Χωρά είχε γεμίσει σκουπίδια και δεν υπήρχε ούτε ένας κάδος ανακύκλωσης, ούτε απορριμμάτων. Οι δρόμοι  είχαν γεμίσει σκουπίδια και οι πόρτες των σπιτιών δεν άνοιγαν από τα σκουπίδια και όλοι οι κάτοικοι είχαν κλειδωθεί στα σπίτια τους ακόμα και Άρης  ο βασιλιάς είχε κλειδωθεί στο κάστρο του που ήταν γεμάτο με σκουπίδια .

Τότε σκέφτηκε …γιατί δεν έκανα ανακύκλωση;

Μια μέρα ήταν απεγνωσμένα βρώμικο το κάστρο και ο Άρης αναγκάστηκε να φωνάξει τον Τάκη και όλους τους καθαρούς κατοίκους που είχε διώξει.

Σε 2 ώρες  η Πίτσα  Σκούπιτσα, ο Πάνος Ξεσκονόπανος, ο Ρούλης Καθαρούλης  και ο Τάκης Ανακυκλωτάκης πήγαν να βοηθήσουν την  «ΣΚΟΥΠΙΔΟΒΡΩΜΟΧΩΡΑ» που έτσι την είχε ο Άρης ονομάσει.

Μέτα από δύο μέρες δουλειάς ο Τάκης και το συνεργείο καθαρισμού του πήγαν  να μιλήσουν στον Άρη.

-Σας ευχαριστούμε πολύ φίλοι και …και αδελφέ μου για την  πολύτιμη βοήθεια σας. Είπε ο Άρης. Από εδώ και περά και εγώ  θα κάνω αυτό που κάνατε και εσείς. Θα με λένε Άρη πρώην Βρωμιάρη.

Και έτσι έδωσε τον λόγο του πως δεν θα ξανά πετάξει σκουπίδι κάτω όμως έδωσε και τον θρόνο του πίσω στον αδελφό του και στη καινούργια του σύζυγο την Τούλα  Ανακυκλωτούλα.

Και έζησαν αυτοί καθαρά και

εμείς καθαρότερα

χάρη στην  ανακύκλωση!

 

Δέσποινα Σουμπάκα, Ε΄τάξη

 

Σχολιάστε

Top