Editorial

Στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης αναβάθμισης της Διεύθυνσης της Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης του Υπ.Ε.Π.Θ., λειτουργεί επίσημα από σήμερα – μετά από την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής – ο Διαδικτυακός Τόπος www.edutv.ypepth.gr ή www.edutv.gr που σκοπό έχει την άμεση πρόσβαση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις εκπαιδευτικές ταινίες της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης.

Παράλληλα, έχει εκπονηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων, διάρκειας 3 ωρών καθημερινά, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεχωριστό για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει εκπαιδευτικά θέματα ποικίλης ύλης, που σχετίζονται με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ & ΔΕΠΠΣ) για παρακολούθησή τους σε περίπτωση υποχρεωτικής παραμονής μαθητών στο σπίτι, σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα γρίπη. Έχει δε εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) με θετικά σχόλια γιατί επεξεργάζεται τα εκπαιδευτικά θέματα με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο. 

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Διαδικτυακού Τόπου έγινε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπ.Ε.Π.Θ. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Διαδικτυακού Τόπου είναι οι εξής:

>Προβολή των ταινιών της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου.
>Περίληψη περιεχομένου κάθε ταινίας που παρουσιάζεται.
>Δυνατότητα αναζήτησης της ταινίας με πολλαπλές επιλογές με βάση τα χαρακτηριστικά κατηγοριοποίησης:
 βαθμίδα εκπαίδευσης, θεματική ενότητα, έτος παραγωγής, λέξεις-κλειδιά.
>Άμεση ενημέρωση για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης στο διαδικτυακό τόπο της  ΕΡΤ.
>Αυτόματη συσχέτιση ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο.
>Επικοινωνία με τους επισκέπτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου & υποστήριξη των αιτημάτων τους.

Σχολιάστε

Top