«Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!»

privacy-dpa

Σταθμός Τρίτος: Με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2015) η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέλαβε την πρωτοβουλία και υλοποίησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας/βίντεο με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 165 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα και υποβλήθηκαν 278 έργα. Τα έργα αξιολογήθηκαν από το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και δόθηκαν βραβεία στα διακριθέντα έργα με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Ο μαθητικός διαγωνισμός είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και συγχρόνως την ανάδειξη της αξίας του ευ αγωνίζεσθαι.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το ειδικό microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (www.dpa.gr → «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ») όπου περιέχονται ενημερωτικά κείμενα, τεστ γνώσεων και video ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο.

Οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» στάθηκαν πηγή έμπνευσης για τις δυο αφίσες με τις οποίες συμμετείχαμε στον μαθητικό διαγωνισμό. Τις αφίσες μας σχολίασε πριν την αποστολή τους στο διαγωνισμό η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ε. Λυκούδη και την ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά της!

Δημιουργία της μαθήτριας Άννας Γιαννίτσα (Α1).

Δημιουργία της μαθήτριας Άννας Γιαννίτσα (Α1).

Δημιουργία της μαθήτριας Κωνσταντίνας Καραδήμα (Α2).

Δημιουργία της μαθήτριας Κωνσταντίνας Καραδήμα (Α1).

Κύρια Εικόνα Άρθρου: http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,97846&_dad=portal&_schema=PORTAL

Σχολιάστε

Top