Δημιουργίες παιχνιδιών στο Scratch 2.0

Scratch 2.0

Σταθμός Έκτος: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch. Ο διαγωνισμός είχε σαν σκοπό τη συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Στο διαγωνισμό υποβάλαμε δύο  πρωτότυπα έργα αποτέλεσμα της δημιουργικής και ομαδικής εργασίας μαθητών του Ομίλου μας. Συνολικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 150 σχολεία με πάνω από 250 έργα.

Λίγα λόγια για το περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού Scratch: προσφέρεται δωρεάν από το εργαστήριο Πολυμέσων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (το γνωστό MIT). Το Scratch είναι ειδικά σχεδιασμένο να διδάξει βασικές αρχές προγραμματισμού σε άτομα ηλικίας 8 έως 16 χρονών, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και από άτομα όλων των ηλικιών. Το Scratch βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σκέφτονται με δημιουργικό και συστηματικό τρόπο δηλ. καλλιεργεί απαραίτητες ικανότητες για τον 21ο αιώνα.

Τα δυο Scratch games που υποβάλαμε στο διαγωνισμό ακολουθούν.  Δοκιμάστε τα!


Μετάβαση στο scratch.mit.edu


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Σχολιάστε

Top