Προσκεκλημένοι Ομιλητές (κ.κ. Βαξεβάνη, Παπαδημητρίου, Μεϊμάρης)

guest-speakers-165x135

Έμπνευση και βοήθεια έδωσε στις εργασίες μας η συνάντησή μας με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, ειδικούς του χώρου. Συγκεκριμένα, μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Στις 6/11/2014:  η κ. Βασιλεία Βαξεβάνη, αφηγήτρια-φιλόλογος. Η κ. Β. Βαξεβάνη με βιωματικό τρόπο μάς παρουσίασε ποια είναι τα βασικά δομικά υλικά και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε για να «στήσουμε» μια επιτυχημένη αφήγηση.

Στις 26/2/2015: η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η κ. Σ. Παπαδημητρίου μάς μετέφερε την εμπειρία της, ιδίως αυτή που αποκόμισε από την εμπλοκή της στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και μάς δίδαξε καλές πρακτικές και στρατηγικές  για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης ψηφιακής αφήγησης.

Στις 2/4/2015: ο Δρ. Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής Νέων Τεχνολογιών και Μ.Μ.Ε. στην Επικοινωνία και την Εκπαίδευση του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε., το οποίο ανήκει στον Τομέα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Επικοινωνιακών Εφαρμογών και Τεχνολογίας του εν λόγω Τμήματος.

Η εισήγηση του καθηγητή κ. Μ. Μεϊμάρη είχε τίτλο «Η ψηφιακή αφήγηση ως μέσο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα». Στην παρουσίαση αυτή, ο Δρ. Μεϊμάρης αναφέρθηκε στη διαδικασία της ψηφιακής αφήγησης μέσω της οποίας ενδυναμώνονται οι δεξιότητες που αναφέρονται ως αυτές του 21ου αιώνα: από το γλωσσικό μέχρι τον αισθητικό γραμματισμό και από τον τεχνολογικό μέχρι τον ψηφιακό, καθώς επίσης και  η δυνατότητα έκφρασης, συμμετοχικής εργασίας κ.λπ.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσαν!

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές στον Όμιλο Ψηφιακής Αφήγησης τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές στον Όμιλο Ψηφιακής Αφήγησης τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Σχολιάστε

Top