Πώς να συμπεριφερόμαστε στο σχολείο

συμπεριφορά1

Στο σχολείο πηγαίνουμε κυρίως για να αποκτήσουμε γνώσεις και να μάθουμε νέα πράγματα, αλλά και για να συναναστραφούμε με άλλα παιδιά και να μάθουμε να υπάρχουμε μέσα σε μια ομάδα. Για να πετύχουμε αυτά, η συμπεριφορά μας στο σχολείο πρέπει να ακολουθεί ορισμένους κανόνες όπως οι παρακάτω:

  • Κατά την ώρα του μαθήματος κάνουμε ησυχία και ακούμε με προσοχή τον εκπαιδευτικό που μας μιλάει. Δεν μιλάμε με άλλους συμμαθητές και δεν ενοχλούμε τους γύρω μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προσέχουμε να μη διακόπτουμε τον ομιλητή, αλλά να μιλάμε αφού έχουμε πάρει τον λόγο σηκώνοντας το χέρι μας.
  • Όταν έρθει το διάλειμμα αποχωρούμε ήρεμα και με σειρά από την τάξη. Δεν τρέχουμε όταν ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουμε τις σκάλες του σχολείου και γενικά είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην προκαλούνται ατυχήματα.
  • Παίζουμε προσεκτικά, για να μη χτυπήσουμε άλλα παιδιά και αποφεύγουμε να παίζουμε επικίνδυνα παιχνίδια. Τηρούμε τους κανόνες των παιχνιδιών στα οποία συμμετέχουμε και προσπαθούμε να μη μαλώνουμε μεταξύ μας. Ας λύνουμε τις διαφορές μας με διάλογο.  Επίσης, καλό θα ήταν να μην αφήνουμε κανένα συμμαθητή μας μόνο του, αλλά να προσκαλούμε όλους στο παιχνίδι μας. Δεν επιτρέπεται να μιλάμε με άσχημες λέξεις ή φράσεις, να χειρονομούμε με αγένεια, να σπρώξουμε ή να χτυπήσουμε άλλο παιδί!
  • Δεν πετάμε ποτέ σκουπίδια κάτω και αν μας πέσουν τα μαζεύουμε και τα πετάμε στον κάδο.
  • Στις τουαλέτες πηγαίνουμε όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη και προσέχουμε να μη δημιουργούμε προβλήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Πετάμε τα απορρίμματα στον κάδο και πλένουμε τα χέρια μας.
  • Και επειδή είμαστε στην εποχή του Covid, θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής  και να φοράμε σωστά τη μάσκα μας σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους άλλους.

 συμπεριφορά

Αχιλλέας Αθανασίου, Δ΄1 τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης