ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2016-17και 2015-16

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Ιουλ• 19•17

04-05-17epal

«Διερεύνηση (εκπαιδευτικών και επαγγελματικών) ευκαιριών Σταδιοδρομίας για μαθητές και μαθήτριες ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ»

Το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας εγκρίθηκε με την υπ. Αρ. 17405/25-11-2016 απόφαση της Δ/νσης Γ΄Αθήνας και υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017

στο  4ο Ε.Κ.  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και στο 3ο Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ , ΥΠ. Κ. Μπιλανάκηe periodiko
4ο εκ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Πρόγραμμα σταδιοδρομίας«Επαγγελματικές Μονογραφίες»

Β΄και Γ΄τάξη Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας & Πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

  • ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων»

Χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. (ν.4186/2013)

Χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων (ΕΠΑΛ ν.4186/13) με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων προϋφιστάμενων αντίστοιχων συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΦΕΚ 210/τΒ/30.01.2017)

Γενικές Πληροφορίες
Ο όρος «επαγγελματικά δικαιώματα» αναφέρεται στο δικαίωμα πρόσβασης σε συγκεκριμένες νομοθετικά ρυθμιζόμενες επαγγελματικές δραστηριότητες. Η ουσία της έννοιας της νομοθετικά ρυθμιζόμενης επαγγελματικής δραστηριότητας αφορά αποκλειστικά στις δραστηριότητες εκείνες που εμπεριέχουν ανάληψη ευθύνης από τον επαγγελματία, έναντι δημόσιας αρχής.
Οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε νομοθετικά ρυθμιζόμενη επαγγελματική δραστηριότητα καθορίζονται με Νόμους και Προεδρικά Διατάγματα. Στο πλαίσιο του καθορισμού των προϋποθέσεων για την άσκηση ενός επαγγέλματος καθορίζονται τα πεδία άσκησής του, οι βαθμίδες του επαγγέλματος (π.χ. βοηθός, τεχνίτης, αρχιτεχνίτης) και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των σχετικών επαγγελματικών αδειών ανά πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ως παράδειγμα προϋπόθεσης, η κατοχή άδειας για την άσκηση συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας, η οποία είναι συναρτημένη αφενός με την κατοχή συγκεκριμένων (ακαδημαϊκών ή μη) τίτλων σπουδών, αφετέρου (σε αρκετές περιπτώσεις) με την ιδιότητα μέλους της αντίστοιχης επαγγελματικής ένωσης.
Η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων προϋποθέτει τη νομοθετική κατοχύρωση ενός επαγγέλματος. Ως νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα νοείται η δραστηριότητα ή το σύνολο νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, που αποτελούν το επάγγελμα αυτό σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ [άρθρο 2 παρ. 5 του Π.Δ. 231/1998 (ΦΕΚ 178 Α’), το οποίο ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο τις οδηγίες 92/51/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 94/38/ΕΚ και 95/43/ΕΚ της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων]. Ένα επάγγελμα θεωρείται νομοθετικώς κατοχυρωμένο εάν για την άσκησή του απαιτούνται η κατοχή συγκεκριμένων (ακαδημαϊκών ή μη) τίτλων σπουδών και σε αρκετές περιπτώσεις η ιδιότητα μέλους της αντίστοιχης επαγγελματικής ένωσης. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι απαραίτητη μόνο για νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΕΚΑΝΕΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

3 ΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΗΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
ΣΚΙΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ
Επίδειξη Υπερήχου Προσώπου – Σπάτουλα
Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος «Σύγχρονη Αισθητική Ι», που αγορά τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, και έχοντας υπόψη πόσο σημαντική και αναγκαία είναι για τις μαθήτριές μας η ενημέρωση και η επαφή τους με τη σύγχρονη τεχνολογία των μηχανημάτων Αισθητικής, επιλέξαμε να τους παρουσιάσουμε, μέσω προσφιλούς μας εταιρίας, τον Υπέρηχο Προσώπου – Σπάτουλα, απ’ όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες. Η επίδειξη περιελάμβανε περιποίηση ενυδάτωσης προσώπου και απολέπιση με τη συγκεκριμένη συσκευή, όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ Συνέντευξη Αισθητικού

Διδακτική επίσκεψη της Ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων ΓΚομ, ΒΥΓΠΡΕ1 και ΒΥΓΠΡΕ2 του 2ου ΕΠΑΛ Περιστερίου,  τη Δευτέρα 13/3/2017 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Έκθεση HAIRPROF που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους και παρακολούθησαν τις νέες τάσεις της μόδας σε χτενίσματα και κουρέματα καθώς και σε καινούργια υλικά και εργαλεία.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο εκπαιδευτικός Τσικρικός Δημήτριος και συνοδοί οι καθηγήτριες Κορκίδου Ειρήνη και Κρασσά Χρυσάνθη.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η Κομμωτική είναι ένα επάγγελμα, έντονα δημιουργικό και συνεχώς εξελισσόμενο.
Είναι η τέχνη που συνδέεται με την ελκυστική εμφάνιση των μαλλιών μας, αναδεικνύοντας και τονίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Ο επαγγελματίας κομμωτής επιτάσσει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη διάθεσή του για πειραματισμό, την ικανότητα και τις δεξιότητές του, στην υπηρεσία της ομορφιάς επί… κεφαλής!
Προτείνει νέες και πρωτότυπες κουπ και χτενίσματα, στοχεύοντας στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ φροντίζει να διατηρεί την υγιεινή του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής, προσφέροντας λύσεις και εφαρμόζοντας θεραπείες για προβλήματα, όπως η τριχόπτωση, η ξηροδερμία και η πιτυρίδα.
Ως επάγγελμα, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των top 10 επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση, εξασφαλίζοντας στον/στην επαγγελματία του είδους γρήγορη επαγγελματική άνοδο και υψηλές αποδοχές.
Παρουσίαση ΚΟΜΜΩΤΙΚΉς ΤΈΧΝΗΣ
Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης
ΙΔΡΥΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

video video-κομμωτική

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ

Ειδικότητα
Βοηθών Οδοντοτεχνιτών
Ο βοηθός Οδοντοτεχνίτη συνεργάζεται άμεσα με τους οδοντιάτρους από τους οποίους παραλαμβάνει τις εργασίες και τις παραδίδει ολοκληρωμένες, σύμφωνα με γραπτές οδηγίες.
• Κατασκευάζει προσωρινές αποκαταστάσεις κινητής και ακίνητης προσθετικής.
• Κατασκευάζει ολικές οδον/χίες.
• Κατασκευάζει στεφάνες και γέφυρες όλων των ειδών (μεταλλοακρυλικές,μεταλλοπορσελάνης).
• Ορθοδοντικά μηχανήματα κινητά και ακίνητα.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας ολοκληρώνοντας τις σπουδές παίρνουν:

• Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο του ΓΕΛ.
• Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Και μπορούν να εργαστούν:
 Σε ασφαλιστικά ιδρύματα που παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη.
 Ως υπάλληλοι σε οδοντοτεχνικά εργαστήρια.
 Ως υπάλληλοι σε καταστήματα οδοντιατρικών ειδών.
 Ως βοηθοί σε οδοντιατρεία.
 Να συνεχίσουν στο νέο θεσμό Μαθητείας για απόκτηση πτυχίο επιπέδου 5.
 Να ανοίξουν δικό τους εργαστήριο.
ΒΟΗΘΟΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Ομιλία Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α σχετικά με τις
Πρώτες Βοήθειες

Στις 26-4-17 η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής προσκεκλημένη της Διευθύνσεως του 3ου Ε.Κ. και 2ου ΕΠΑΛ Περιστερίου, πραγματοποίησε εκπαίδευση των μαθητών των τμημάτων του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας σε θέματα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών (Α’ Βοήθειες – Φωτιές – Σεισμούς) .

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

ΚΙΚΗ ΜΙΧΑΛΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΙΔΙΚ. ΒΟΗΘ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
…Επαγγέλματα που αναπτύσσονται σήμερα και καλλιέργεια κοινωνικών

δεξιοτήτων στην ζωή….

Μελέτη Επαγγελμάτων,

δρόμοι μετά το Λύκειο
Τα επαγγέλματα της ειδικότητας Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ηλεκτρολογίας του μέλλοντος και αγορά εργασίας
Συμπλήρωση βιογραφικού,

e-portfolio μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Παρουσίαση των προγραμμάτων στην ιστοσελίδα  e yliko του YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2016-2017

Προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας 2015-2016 ΚΕΣΥΠ Περιστερίου

Επισυναπτόμενο τεύχος:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Αφορά στα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν στα σχολεία Περιστερίου, αρμοδιότητας κ. Μπιλανάκη, υπ.ΣΕΠ  ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ το σχολικό έτος 2015-2016.

Σχολιάστε

Top