ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Αυγ• 28•18

ΤΟΜΕΙΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

  1. ΕΙΔΙΚ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
  2. ΒΟΗΘΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
  3. ΒΟΗΘΩΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ , ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
Electic_bar
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  3. Επάγγελμα: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

    Περιγραφή Επαγγέλματος:
    Είναι γενικά υπεύθυνος για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ενός κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα εγκαθιστά, συντηρεί, ελέγχει και επισκευάζει γραμμές παροχής ηλεκτρικού πίνακα-μετρητή ΔΕΗ, γείωση ηλεκτρικής εγκατάστασης, κυκλώματα φωτισμού και ρευματοδοτών, κυκλώματα τροφοδοσίας μαγειρείου και σύνδεσης αυτού, κυκλώματα τροφοδοσίας συσκευής παραγωγής θερμού νερού χρήσης, κυκλώματα ενισχυμένων γραμμών (πλυντηρίων, κλιματιστικών κλπ), πινάκων διανομής και ελέγχου, κυκλώματα ασθενών ρευμάτων (θυροτηλέφωνα, θυροτηλεοράσεις, τηλέφωνα, κουδούνια, οπτικοακουστικά μέσα), κυκλώματα φωτισμού κλιμακοστασίου, κυκλώματα αυτονομίας κεντρικής θέρμανσης, συγκροτήματα εφεδρείας ηλεκτρικής ενέργειας, απλά κυκλώματα οικιακών αυτοματισμών. Στην εργασία του συνεργάζεται και εκτελεί εντολές τεχνικού Ηλεκτρολόγου πτυχιούχου ΤΕΙ.

    Συνθήκες Εργασίας:
    Οι συνθήκες εργασίας του εξαρτώνται από το έργο που έχει αναλάβει και το φορέα όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του.

    Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
    Τα βασικά χαρακτηριστικά εκείνου που θα ασχοληθεί με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου πρέπει να είναι: το ενδιαφέρον και η ικανότητα για επισκευές, η προσοχή και η ακρίβεια, ο χειρισμός, η ρύθμιση και η επισκευή μηχανημάτων, να διαβάζει και να καταλαβαίνει ηλεκτρολογικά σχέδια, να είναι επιδέξιος στα χέρια και τα δάχτυλα, να είναι εργατικός, οργανωτικός, μεθοδικός, υπεύθυνος και συνεπής όσον αφορά την παράδοση του έργου που έχει αναλάβει, να έχει καλή όραση και καλή σωματική και ψυχική υγεία.

    Σπουδές:
    Σπουδές προσφέρονται στην ειδικότητα Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, του Τομέα Ηλεκτρολογίας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 3 χρόνια και επίπεδο σπουδών 3 (N.3475/2006). Στους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ. χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3. Το απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου.

    Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
    Μπορεί να εργαστεί ως βοηθός σε Τεχνικές εταιρείες ή Εργαστήρια ηλεκτρολογικών εγκατάστασεων κτιρίων, σε Τεχνικές εταιρείες εγκατάστασης, συντήρησης και επισκευής κυκλωμάτων οικιακών αυτοματισμών, σε Τεχνικές εταιρείες εγκατάστασης, συντήρησης και επισκευής οπτικοακουστικών μέσων κτιρίων (θυροτηλέφωνα,θυροτηλεοράσεις, τηλέφωνα, κουδούνια), σε Καταστήματα πώλησης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων.

  4. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
  5. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο σχεδιασμός των υπό κατασκευή δομικών έργων και η επίβλεψη των συνεργείων είναι το αντικείμενο της εργασίας του. Όλα τα παραπάνω, όμως, γίνονται υπό την εποπτεία του μηχανικού, που έχει αναλάβει την εκπόνηση του έργου. Με λίγα λόγια είναι ο εξειδικευμένος βοηθός των αρχιτεκτόνων, των πολιτικών μηχανικών, των ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε συνθήκες γραφείου, με καλό φωτισμό, αερισμό και τον απαραίτητο για την εργασία του εξοπλισμό. Επειδή εργάζεται πολλές ώρες σκυμμένος πάνω σε διάφορα σχέδια, καταπονεί το σώμα του και ιδιαίτερα τα μάτια του. Το ωράριό του είναι κανονικό, αλλά όταν χρειάζεται να παραδώσει την εργασία του μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία, τότε δουλεύει υπερωριακά. Επισκέπτεται τακτικά τους χώρους που εκτελούνται τα έργα, επιβλέποντας την εξέλιξή τους, οπότε και αντιμετωπίζει τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να έχει κλίση στο σχέδιο, δημιουργική φαντασία, παρατηρητικότητα, καλαισθησία και καλή όραση. Απαιτείται να διαθέτει υπομονή, επιμονή αλλά και ικανότητα επινόησης τεχνικών πρακτικών. Πρέπει να είναι συνεπής και να τηρεί τις χρονικές προθεσμίες για την παράδοση της εργασίας του, όπως επίσης και να ακολουθεί τις οδηγίες των προϊσταμένων του.

Σπουδές:
Σπουδές προσφέρονται στην ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Έργων, του Τομέα Δομικών Έργων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 3 χρόνια και επίπεδο σπουδών 3 (N.3475/2006). Στους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ. χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3. Το απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Ο σχεδιαστής δομικών έργων μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα, κυρίως στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στις τεχνικές υπηρεσίες των νομαρχιών, δήμων και κοινοτήτων, στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε εταιρείες που ασχολούνται με τη μελέτη, εκτέλεση και επίβλεψη δομικών έργων και ως ελεύθερος επαγγελματίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΠΕΤΣΩΝ 46 ΚΑΙ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ 2105744842

29_03_17_AFISA_TEMPLATE
ΣΧΕΤΙΚΑ
http://epagelmata.oaed.gr/categories_list.php?catID=36

Σχολιάστε

Top