Aν επιλέξεις…

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Σεπ• 13•15

Αν επιλέξεις αυτό το σύνδεσμο μεταφέρεσαι στιςσπουδές πολιτισμού, όπου βλέπεις τομείς σπουδών, συνεντεύξεις , επαγγελματικές μονογραφίες και οδηγούς σπουδών Εκτός κι αν θέλεις να διαβάσεις σχετικά για διάφορα επαγγέλματαπολιτισμούαρχείο λήψηςΠοιός κάνει τι;;
Αν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμο
μεταφέρεσαι στο παιχνίδι με το οποίο ανακαλύπτεις τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά ενδεικτικών επαγγελμάτων από το χώρο του πολιτισμού συμπληρώνοντας τα κενά των λέξεωνJusticeO ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ:video..

Ο δικηγόρος. O δικηγόρος μελετά και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που έχει αναλάβει. Αν κάποια από αυτές πρόκειται να εκδικαστεί, συλλέγει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση για να σχηματίσει τη δικογραφία και να διατυπώσει επιχειρήματα για την υπεράσπιση του πελάτη του ή και για να ξεκινήσει νομικές ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης εκθέτει τα γεγονότα με τρόπο τέτοιο, ώστε να στηρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα η θέση του πελάτη του. Παίρνει καταθέσεις από τον πελάτη του και τους μάρτυρες για να εξακριβώσει τα ακριβή γεγονότα της υπόθεσης. Παρουσιάζει στον πελάτη του το νομικό πλαίσιο και τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν όσον αφορά την υπόθεσή του. Προετοιμάζεται για να παρουσιάσει στο δικαστήριο την υπόθεση που έχει αναλάβει αξιολογώντας τα στοιχεία και αναπτύσσοντας στρατηγική και επιχειρηματολογία. Επίσης, συντάσσει νομικά έγγραφα όπως διαθήκες, μισθώσεις, υποθήκες και άλλα. Επικυρώνει τις διαθήκες και αντιπροσωπεύει ή συμβουλεύει τους εκτελεστές της. Εξηγεί τους νόμους, τους κανονισμούς και τις δικαστικές αποφάσεις σε άτομα και επιχειρήσεις.

Αναλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Εκπροσωπεί τους πελάτες του ενώπιον αρχών ή οπουδήποτε αλλού εξουσιοδοτηθεί

skillsΠοιές είναι οι ικανότητες του δικηγόρου;Ο δικηγόρος πρέπει να διαθέτει σωματική και ψυχική αντοχή, συνέπεια, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, υπομονή, κοινωνική επιδεξιότητα και διπλωματικότητα. Επίσης, πρέπει να έχει λεκτικό πλούτο και να είναι ετοιμόλογος. Το επάγγελμά του θεωρείται δημόσιο λειτούργημα και είναι υποχρεωμένος να παρέχει τις συμβουλές του και τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όποτε και από όποιον του ζητηθεί, ανεξάρτητα από οικονομικές απολαβές, κοινωνικά στρώματα, φύλο, κλπ.

Απαραίτητες δεξιότητες για την άσκηση του επαγγέλματος, θεωρούνται η αυτοσυγκέντρωση και αυτοκυριαρχία, η συγκράτηση πληροφοριών, η συνδυαστική ικανότητα πληροφοριών και καταστάσεων, η εφευρετικότητα και ο ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης των διαφόρων υποθέσεων που αναλαμβάνει, καθώς και η δυνατότητα παράθεσης και προβολής των νομικών του απόψεων με σωστή επιχειρηματολογία.
Το επάγγελμα αυτό έχει υψηλό κοινωνικό γόητρο και είναι δημοφιλές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα ατόμων που επιθυμούν να το ασκήσουν. Οι συγκριτικά με τους άλλους πιο σοβαροί, υπεύθυνοι και χαρισματικοί δικηγόροι, θα έχουν και στο μέλλον καλές προοπτικές απασχόλησης. Οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα επαγγελματικής αποκατάστασης στο άμεσο μέλλον

Ειδικότερα, ο δικηγόρος μπορεί να εργαστεί ως νομικός σύμβουλος σε οργανισμούς, εταιρίες και επιχειρήσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδικάτα ή άλλες οργανώσεις. Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να ανοίξει ιδιωτικό γραφείο και να το διατηρεί μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους του και να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις των πελατών του. Ακόμη, μπορεί να εισαχθεί στο δικαστικό κλάδο, μετά από την εισαγωγή του στη Σχολή Δικαστών.πάτησε εδώ

ExtraΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ενημερώνει την κοινή γνώμη..Ο δημοσιογράφος ενημερώνει την κοινή γνώμη με ειδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανταποκρίσεις για όσα συμβαίνουν στη χώρα του ή στη διεθνή κοινότητα.
Ο δημοσιογράφος αρχικά εντοπίζει το θέμα που θέλει να παρουσιάσει. Στη συνέχεια ερευνά το θέμα του πολύπλευρα, προκειμένου να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: παίρνει συνεντεύξεις τις οποίες μαγνητοφωνεί ή βιντεοσκοπεί, απευθύνεται σε διάφορες πηγές για να εξακριβώσει λεπτομέρειες και να διασταυρώσει τις πληροφορίες που συγκεντρώνει, συνδυάζει τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα και το αποτέλεσμα της έρευνάς του στο κοινό.

Αν η παρουσίαση αυτή έχει τη μορφή άρθρου σε έντυπα μέσα, αναλαμβάνει να συντάξει το κείμενο και να κάνει όλες τις απαραίτητες διορθώσεις που χρειάζονται για τη δημοσίευσή του.

Αν έχει την μορφή τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής εκπομπής, χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τους προσκεκλημένους στην εκπομπή του, να συλλέξει και να επεξεργαστεί το υλικό της συζήτησης, να αναλάβει τον συντονισμό της συζήτησης, να συνεργαστεί με τον τεχνικό για το μοντάζ της τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς και με τον σκηνοθέτη και όλους τους τεχνικούς που εμπλέκονται στο γύρισμα μιας εκπομπής.

Στα προσόντα ενός καλού δημοσιογράφου περιλαμβάνονται και η σωστή χρήση της μητρικής γλώσσας και του προφορικού ή γραπτού λόγου, η ικανότητα επικοινωνίας σε άλλες γλώσσες, η γερή μνήμη, η παραγωγή ιδεών, η συνδυαστική ικανότητα γεγονότων-καταστάσεων, η ευχέρεια στην επικοινωνία, οι καλές δημόσιες σχέσεις, καθώς επίσης και η ικανότητα διεκπεραίωσης εργασιών γραφείου. Οι γνώσεις χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών θεωρούνται απαραίτητες για τους επαγγελματίες του χώρουΣχολές δημοσιογργραφίαςΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ: αναζητά ιστορικές πηγές.skillsποιές είναι οι ικανότητες του ιστορικού;

πάτησε εδώ

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ανθρώπινη συμπεριφορά και άλλα..
skillsΨΥΧΟΛΟΓΟΣ VIDEOXENOGLOSSAΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣskillsποιές είναι οι ικανότητες του μεταφραστή;πάτησε εδώΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣκοινωνιολόγοςποιές είναι οι ικανότητες του κοινωνιολόγου;πάτησε εδώο επαγγελματίας αθλητήςΕκτός κι αν θέλεις να αναζητήσεις πληροφορίες για θετικές επιστήμεςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣΕκτός κι αν θέλεις να αναζητήσεις τομείς τεχνολογίας, οδηγούς σπουδών και επαγγελματικές μονογραφίες σπουδές τεχνολογίας , τομείς και οδηγούς σπουδώναρχείο λήψηςΑν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμο ανακαλύπτεις ενδεικτικά επαγγέλματα τεχνολογίας2_computersΕιδικός υπολογιστώνskillsΠοιές είναι οι ικανότητες τουεδώRecycle_4περιβαλλοντολόγοςConstruction_cone_4 Πολιτικός μηχανικόςimagesMHXANOΛΟΓΟΣ MHXANIKOΣΜηχανολόγος μηχανικόςαρχείο λήψηςΑν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμοανακαλύπτεις ενδεικτικά εκπαιδευτικά επαγγέλματα:ΔΑΣΚΑΛΟΣποιές είναι οι ικανότητες του δάσκαλου;πάτησε εδώΦιλόλογοςProfessor_3ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ VIDEOμαθηματικόςανακάλυψε την ειδικότητα του μαθηματικούskillsκαι τις ικανότητες τουΦΥΣΙΚΟΣ VIDEOatomicφυσικόςΑνακάλυψε την ειδικότητα του φυσικούskillsκαι τις ικανότητες τουBeaker_3χημικόςΑνακάλυψε την ειδικότητα του χημικούskillsκαι τις ικανότητες τουβιολόγοςΣτρατιωτικές σχολές διευθύνσεις Στρατιωτικές σχολές Στρατιωτικές σχολέςαστυνομικά: προϋποθέσεις..αρχείο λήψης μεταφέρεσαι στις σπουδές για τα ιατρικά-παραιατρικά doctorιατρικάκαι να διαβάσεις για αυτάΑν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμο μεταφέρεσαι στο παιχνίδι, όπου θα ανακαλύψεις ενδεικτικά ορισμένα ιατρικά επαγγέλματαΑνακάλυψε τον ιατρόΑνακάλυψε τον κτηνίατροΑνακάλυψε τον οπτικόοδοντίατροτον φαρμακοποιόBlood_pressureνοσηλευτή: προσφέρει πρώτες βοήθειες..φυσιοθεραπευτήeye_2αισθητικό: ασχολείται με την ωραία εμφάνιση..θα ανακαλύψεις οικονομικές σπουδές , τομείς , οδηγούς σπουδώνθα διαβάσεις για οικονομκά επαγγέλματα Αν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμοBar_chartθα γνωρίσεις ορισμένα οικονομικά επαγγέλματα Αν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμοDIOIKHSH EPIXEIRHSEONθα ανακαλύψεις διοικητικές σπουδές και σχολέςΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ VIDEOοικονομολόγοςΕνδιαφέρεται για μεγάλες εταιρείες..Coins_dropΑσχολείται με έσοδα και έξοδα επιχειρήσεων..TOYRISMOSΕργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσειςΑνακάλυψε τα χαρακτηριστικά του διαφημιστή: χρειάζεται δημιουργικότητα …Αν επιλέξεις αυτόν τον σύνδεσμοartθα ανακαλύψεις καλλιτεχνικές σπουδές 3D_note_2ή μουσικές σπουδέςποιες είναι οι ικανότητες του μουσικού;πάτησε εδώΣχετικά:bibliobiblioΒιβλία για επαγγέλματαEπαγγέλματα σε κατηγορίες (ΟΑΕΔ)Σχολές 1ου επιστημονικού πεδίου 2015-2016Σχολές 2ου επιστημονικού πεδίου 2015-2016Σχολές 3ου επιστημονικού πεδίου 2015-2016Σχολές 4ου επιστημονικού πεδίου 2015-2016Σχολές 5ου πεδίου 2015-2016ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΠΑΛΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΑΛ …Τα βίντεό μου ΣΕΠ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ video
ποιές είναι οι ικανότητες του ψυχολόγου;πάτησε εδώ

Σχολιάστε

Top