Εισαγωγή:Ποια είναι η σχέση του Επαγγελματικού προσανατολισμού, της σταδιοδρομίας,της συμβουλευτικής ψυχολογίας

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

 

art029

 

Το περιοδικό αυτό είναι αφιερωμένο στους μαθητές/τριες των σχολείων αρμοδιότητας ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ που ενδιαφέρονται να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές και επιθυμούν να χαράξουν τη σταδιοδρομία τους.

Είναι ακόμη αφιερωμένο στους γονείς που θέλουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των  παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς που ενισχύουν την προσπάθεια τους.

Προωθεί τις νέες τεχνολογίες και το διαδραστικό τρόπο στην εκπαίδευση και ειδικά στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού.
5
«Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς χρειάζεται να προετοιμαστείς για τη μετάβασή σου από την υποχρεωτική εκπαίδευση σε έναν ευρύτερο χώρο, που θα φέρει τη σφραγίδα των προσωπικών, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών σου προτιμήσεων και επιλογών.

Παράλληλα, βρίσκεσαι σε μια σημαντική καμπή της βιολογικής, συναισθηματικής και κοινωνικής σου εξέλιξης, σε ένα σημαντικό σημείο της μετάβασής σου από τον κόσμο του παιδιού στον κόσμο του ενήλικα.

H πορεία της προσωπικής σου εξέλιξης συνδυάζει με δυναμικό τρόπο όλους τους παραπάνω τομείς και παράγοντες.

Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, να βρίσκεσαι μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τη μελλοντική σου εκπαίδευση και την ευρύτερη προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη.
Πιστεύουμε ότι και ο μαθητής, όπως κάθε άλλος άνθρωπος εξάλλου, παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, είναι ελεύθερος να χαράξει το μέλλον του, να πετύχει πράγματα που είναι γι΄ αυτόν πολύ σημαντικά και τον φέρνουν πιο κοντά στην αυτοπραγμάτωσή του.
Ο θεσμός της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού, προκειμένου να ενισχύσει αυτήν την προσωπική σου προσπάθεια, θέτει ως αποστολή του να σε βοηθήσει στην εξελικτική αυτή πορεία προς την πραγματοποίηση ενός προσεκτικού και έγκαιρου προσωπικού σχεδιασμού ζωής .

Βασικοί  πυλώνες ενός προγράμματος συμβουλευτικής και προσανατολισμού είναι: η ενδυνάμωση του μαθητή στη διαδικασία αυτογνωσίας, ενίσχυση της μετάβασης, ευαισθητοποίηση στην κριτική επεξεργασία των πηροφοριών και ορθολογιστική λήψη απόφασης.

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμου ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο χώρο του μέσα από πιστοποιημένα προγράμματα του ΕΟΠΠΕΠ,  του Υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων και διαθέτει τη σχετική εξειδίκευση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΕ02, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, Msc Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Ειδίκευση Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕΠ
ΣΕΠ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ακούστε την ηχογράφηση:ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
SYNENETEYJH

Δείτε σχετικό video ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
e periodiko
ΤΕΥΧΗ:

Μπορείς να υποβάλλεις τις απορίες σου ως μαθητής/τρια επικοινωνώντας με την κ. Μπιλανάκη ΕΔΩ

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν υποβάλλοντας τις ερωτήσεις τους στη φόρμα αυτή

Top