Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Πληροφοριακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μαρ• 20•15

της Όλγας και της Μαρίας Χαβάκη (Γ3, Γυμνάσιο)

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου, η ζωηρή και γεμάτη ζωντάνια Γ τάξη επισκέφτηκε το Πληροφοριακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου εμβάθυνε στον κόσμο της τεχνολογίας και, συγχρόνως, προβληματίστηκε για το μέλλον της.

55

Μετά από μισή ώρα γέλιου και ξεγνιασιάς μέσα στο πούλμαν, αποβιβαστήκαμε μπροστά από ένα μεγάλο και επιβλητικό κτήριο, όπου ηχούσαν οι φωνές των φοιτητών. Αισθανθήκαμε ότι μπήκαμε ξαφνικά σε έναν διαφορετικό κόσμο. Φοιτητές ανεβοκατέβαιναν τη σκάλα κρατώντας σφιχτά τις σημειώσεις τους, άλλοι έπιναν τον αχνιστό καφέ τους, ενώ άλλοι συζητούσαν μεταξύ τους σαν να είχαν να βρεθούν για μέρες. Εντός ολίγων λεπτών, οι καθηγητές μας, μας οδήγησαν στην αίθουσα συνεδρίων όπου μας καλωσόρισε και μας υποδέχθηκε θερμά ο Πρύτανης ο οποίος και μας εισήγαγε στο θέμα της επίσκεψής μας. Αφού αποχώρησε ο Πρύτανης, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, ακολούθησε η παρουσίαση της υπεύθυνης του τμήματος και ενός διδάσκοντος, οι οποίοι αναφέρθηκαν συνοπτικά στην ίδρυση και το σκοπό του τμήματος, ενώ παράλληλα έδωσαν ιδιαίτερη βάση στη σύνδεση της τεχνολογίας με το μέλλον. Κλείνοντας την παρουσίασή τους, μας ανακοίνωσαν τη διοργάνωση ενός θερινού σχολείου, σε συνεργασία με Πρότυπα/Πειραματικά Δημόσια Σχολεία & επιλεγμένα Ιδιωτικά Σχολεία που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι, με θέμα: «Η Επιστήμη για το Παρόν και το Μέλλον».

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στο χώρο του Πανεπιστημίου, μεταβήκαμε σε μια αίθουσα στην οποία υπήρχαν τρεις πάγκοι. Σε κάθε έναν από αυτούς, παρουσιάζονταν εργασίες φοιτητών, βασισμένες σε διαφορετικά προβλήματα της καθημερινότητας, οι οποίες έδωσαν το έναυσμα για προβληματισμό και όξυνση της κριτικής μας σκέψης. Αφού αφιερώσαμε αρκετό χρόνο ώστε να κατανοήσουμε και να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε σε μερικά από τα προβλήματα αυτά, σειρά είχε η περιήγησή μας στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας. Τα εργαστήρια διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό. Μέσα σ’ αυτά οι φοιτητές εκπαιδεύονται και, στη συνέχεια, εξειδικεύονται στη χρήση προγραμμάτων μέσω ομαδικών εργασιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε μια υπερσύγχρονη κατασκευή, που χάρη σε αυτή μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το χέρι σου δίχως την εποπτεία του χώρου.

Ήταν μια φορτωμένη, αλλά συγχρόνως πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη μέρα, η οποία δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς την αναμνηστική φωτογραφία της! Έτσι, τελειώνοντας την περιήγησή μας στους χώρους του πανεπιστημίου και λίγο πριν επιβιβαστούμε στα πούλμαν για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, δεκάδες φοιτητές μας πολιόρκησαν, παίρνοντας αστείες πόζες. Μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η πιο διασκεδαστική στιγμή της ημέρας !!        

Σχολιάστε

Top