Το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ – Φέτος κάτι άλλαξε

ΑΠΟ: ΘΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Απρ• 19•15

του Ιωάννη Μίαρη (Β2, Γυμνάσιο)

 love-football

Το Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ. διοργανώνει κάθε χρόνο ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Συμμετέχουν όλα τα τμήματα του Γυμνασίου, από την Πρώτη μέχρι την Τρίτη τάξη. Η νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να νικήσει όλες τις άλλες τάξεις και τμήματα. Συνήθως όμως αυτήν τη θέση κατακτούν τα παιδιά της μεγαλύτερης τάξης, δηλαδή της Τρίτης.

Φέτος το πρωτάθλημα άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου και ο πρώτος μας αγώνας ήταν με το Β’3. Στην αρχή τα πηγαίναμε πολύ καλά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να μας βάλουν δύο γκολ. Έτσι φτάσαμε στα πέναλτι. Εκεί, αν δεν είχαμε τον Νικηφοράκη, θα είχαμε χάσει, καθώς έπιασε το τελευταίο σουτ που θα μας είχε στοιχίσει την νίκη. Ακολούθησε ο αγώνας με το Β’1. Όταν στην αρχή ακούσαμε ποιοι ήταν στην ομάδα, τρομοκρατηθήκαμε, γιατί φοβόμασταν μην προσπαθήσουν να νικήσουν κάνοντας πέναλτι. Μόλις ξεκινήσαμε, ήρθε ο Ατζουλάτος και έριξε κάτω τον Μερκούρη, τραυματίζοντάς τον. Μετά από λίγο όμως αποδείχτηκε ότι δεν είχε χτυπήσει σοβαρά και κατάφερε να συνεχίσει. Αν και τραυματισμένος, ο Μερκούρης κατάφερε να χαρίσει την νίκη στην ομάδα μας, βάζοντας δύο γκολ. Συνεχίζοντας, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το νικητήριο τμήμα της πρώτης: το Α’1. Αρχικά νομίζαμε ότι θα τους κερδίζαμε άνετα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Όταν στα πρώτα πέντε λεπτά μας έβαλαν το πρώτο γκολ, καταλάβαμε ότι, αν θέλαμε να νικήσουμε, έπρεπε να σοβαρευτούμε και να παίξουμε πιο προσεκτικά. Καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ στο 2-1 όταν στην τελευταία φάση μας έβαλαν το χαριστικό γκολ που μας ισοφάρισε. Η μόνη ελπίδα που μας είχε μείνει ήταν να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούσαμε στα πέναλτι. Όταν ο Ιορδάνης έβαλε το προτελευταίο γκολ είχαμε την νίκη σίγουρη, αλλά αμέσως μετά ο διαιτητής είπε ότι το γκολ δεν μετρούσε γιατί δεν φάνηκε καθαρά και έπρεπε να γίνει επανάληψη. Τη δεύτερη φορά όμως δεν κατάφερε να το βάλει! Μόνο ο Μερκούρης είχε μείνει, αλλά του πονούσαν τα πόδια του, και μας είχε πει ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα καταφέρει. Νομίζαμε ότι θα χάναμε από την μικρότερη τάξη, που αργότερα θα πήγαινε και στον τελικό. Τότε όμως, σαν από θαύμα, ο Μερκούρης σουτάρει και στέλνει την μπάλα στην πάνω αριστερή γωνία, ήταν σχεδόν αδύνατο να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της πρώτης. Τότε καταλάβαμε τι είχε γίνει, ο Μερκούρης βγήκε MVP και πήγαμε κατευθείαν για τον τελικό με την Τρίτη.!

Σύμφωνα με το Γ’1, ήμασταν καταδικασμένοι και δεν είχαμε καμία ελπίδα μπροστά τους. Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται μόνο στο παιχνίδι. Όταν αρχίσαμε, καταλάβαμε ότι θα ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που θα παίζαμε φέτος. Ευτυχώς όμως η τύχη ήταν με το μέρος μας, με αποτέλεσμα να γλιτώσουμε πολλά σουτ που θα αποδεικνύονταν μοιραία. Σε αυτό το παιχνίδι ο Μπασδέκης έπαιζε πιο καλά από όλους μας και κατάφερε να αποτρέψει πολλά γκολ, καθώς και να σκοράρει και ένα από τα πιο καθοριστικά γκολ. Καταφέραμε μετά από ένα πολύ έντονο παιχνίδι να φτάσουμε στα πέναλτι, όπως είχαμε συνηθίσει. Βέβαια εκεί φάνηκε και η αξία του τερματοφύλακά μας, του Νικηφοράκη. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που τον έχουμε, γιατί έπιασε δύο από τα τρία σουτ. Πολύ σημαντικός όμως ήταν και ο Παναγιώτης, γιατί αυτός σκόραρε το τελευταίο γκολ, χάρη στο οποίο αναδειχθήκαμε το καλύτερο τμήμα ποδοσφαίρου στο σχολείο, το τμήμα που ξεχώρισε ανάμεσα σε όλα αυτά τα παιχνίδια και που σύντομα θα πάρει και μετάλλια.

Αξίζει επίσης να αναφερθώ σε μερικές συνεντεύξεις που κατάφερα να πάρω από τους κυριότερους παίκτες. Αρχικά ο Μερκούρης: «Πιστεύω ότι όλοι προσπαθήσαμε όσο πιο πολύ μπορούσαμε, και αυτή η προσπάθεια ακριβώς φάνηκε και στο πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε ούτε στον τελικό αν δεν είχαμε αυτό το ομαδικό πνεύμα, που μας ένωνε, και έτσι δεν τα παρατήσαμε ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές. Με αυτά τα δύο απλά πράγματα καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, και αυτό είναι το μόνο που μετράει τώρα, το μόνο που μετράει!». Μετά ο Νικηφοράκης: «Ναι, νομίζω ότι όλοι παίξαμε αρκετά καλά, αλλά η κύρια δουλειά έγινε από συγκεκριμένους παίκτες. Πάντως κερδίσαμε και του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα!». Και τέλος ο Μπασδέκης: «Συμφωνώ με αυτό που είπε και ο Μερκούρης, δηλαδή ότι αν δεν είχαμε κρατήσει την αυτοπεποίθησή μας τόσο ψηλά, πιθανότατα θα είχαμε χάσει, όπως και το Γ’1, που, μόλις έφαγε το πρώτο γκολ, σχεδόν τα παράτησε, και αυτό το οδήγησε στην καταστροφή. Επίσης πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο εύκολο, καθώς θα έχουμε συνηθίσει πιο πολύ. Όμως για φέτος αυτό που καταφέραμε είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, και είμαστε πολύ περήφανοι».

Για να κλείσω, πιστεύω και εγώ προσωπικά ότι πετύχαμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου του χρόνου να πάρουμε το πρωτάθλημα, χάρη στους παίχτες και στο ομαδικό μας πνεύμα. Με το φετινό πρωτάθλημα, δηλαδή, φάνηκε ότι δεν έχει σημασία σε ποια τάξη βρίσκεται μία ομάδα, αλλά πόσο πολύ πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει, και προσπαθεί να κάνει το καλύτερό της!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top