ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

μαθηματικοι διαγωνισμοι

 Της Βέρα Καρυώτη του τμήματος Α1

 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μαθηματικός διαγωνισμός   <<Μικρός Ευκλείδης>

Στο πλαίσιο του περιοδικού « Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η ΕΜΕ, διοργανώνεται ο Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική  και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

 

Μαθηματικός διαγωνισμός <<Καγκουρό>>

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Γιατί να συμμετέχουμε σε μαθηματικούς διαγωνισμούς;

Μέσα από τους μαθηματικούς διαγωνισμούς μπορούμε να γνωρίσουμε την μαγεία των μαθηματικών, να ανακαλύψουμε τη μαθηματική σκέψη και να πάψουμε να θεωρούμε τα μαθηματικά δύσκολα και ακατανόητα. Επίσης η ενασχόλησή μας με τα μαθηματικά μας κάνει να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε κάθε τομέα της ζωής μας.

 Με την συμμετοχή μας σε αυτούς αποκτάμε εμπειρία για τους διαγωνισμούς αλλά και για τις εξετάσεις που θα συμμετέχουμε στο μέλλον. Οι εμπειρίες αυτές θα μείνουν στο μυαλό μας. Όχι μόνο η επιτυχία ή η αποτυχία μας αλλά και ο τρόπος συμμετοχής μας σε αυτές. Επίσης μέσα από τους μαθηματικούς διαγωνισμούς μπορούμε να γνωρίσουμε την μαγεία των μαθηματικών.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Πρέπει να προσφέρεται πνευματική τροφή, στους ταλαντούχους μαθητές, με πλήρη συναίσθηση ότι αποτελούν το μέλλον, την επένδυση της χώρας. Ο κόσμος στον οποίο θα ζήσουν κινείται με γρήγορους ρυθμούς -δεν πλήττει!

Α βιβλίο:

«Μαθηματικοί Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Ε” και Στ” Δημοτικού»

Στην κατεύθυνση της προσφοράς στα ταλαντούχα παιδιά, παραδίδουμε στην κυκλοφορία τα βιβλία «Μαθηματικοί Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Ε” και Στ” Δημοτικού» των Σωκράτη Δ. Ρωμανίδη και Έφης Ν. Γυριχίδου όπου επέλεξαν τη «Μαθηματική Βιβλιοθήκη» για την έκδοσή τους.

Η ποικιλία του υλικού και η σοβαρότητα των λύσεων φαίνεται από το πρώτο φυλλομέτρημα. Αυτό που δεν βλέπει άμεσα ο αναγνώστης είναι η προσπάθεια που έγινε να μην πνιγεί η αυτενέργεια των μαθητών. Σε αρκετές περιπτώσεις, άφησαν εν γνώσει τους χώρο στο παιδί για να βρει διαφορετική, ίσως και πιο έξυπνη λύση από αυτή που παρουσιάζουν!

Μαθηματικοι διαγωνισμοι και ολυμπιαδες στΜαθηματικοι διαγωνισμοι και ολυμπιαδες ε

Β βιβλίο:

Μικρός Ευκλείδης

Ο Μικρός Ευκλείδης είναι ένα μαθηματικό περιοδικό για το δημοτικό το οποίο εκδίδει η ελληνική μαθηματική εταιρεία. Οι μαθητές του δημοτικού μπορούν να γίνονται συνδρομητές σε αυτό έχοντας όμως μια μικρή οικονομική επιβάρυνση.

Μικρος Ευκλειδης

Γ βιβλίο:

Βιβλίο μαθηματικού διαγωνισμού καγκουρό

Το βιβλίο αυτό περιέχει θέματα από τους διαγωνισμούς καγκουρό προηγουμένων ετών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές για εξάσκηση πάνω σε πρωτότυπα μαθηματικά προβλήματα.

Βιβλίο μαθηματικού διαγωνισμού καγκουρό

 

Σχολιάστε

Top