Στήλη: Γενικά

Το σχολείο μας στο 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

    Από 17 μέχρι 19 Απριλίου 2018 διεξήχθη το 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις». Ένα τετραήμερο μαθητικής εφευρετικότητας και καινοτομίας στο οποίο συνολικά συμμετείχαν πάνω από 3000 μαθητές από 145 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης,, που καθοδηγούνται από περισσότερους από 400 καθηγητές. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 243 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project.

   Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο με υπεύθυνο  τον καθηγητή  Πληροφορικής Καρκαμάνη Γεώργιο, με μια ομάδα τριανταεπτά μαθητών και μαθητριών οι οποίοι παρουσίασαν δυο ομαδικές-συνθετικές εργασίες:

   Την πρώτη με τίτλο «Διαδικτυακό-ηλεκτρονικό περιοδικό, ένα σύγχρονο μέσο επικοινωνίας» η οποία παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του Νόησιςκαι τη δεύτερη «Πες το και έγραψα» μια καινοτόμο εργασία η οποία παρουσιάζει ένα ρομπότ – «γραμματέα» που κρατά έναν μαρκαδόρο για να γράφει σε χαρτί όσα του υπαγορεύουν εξ αποστάσεως άτομα με προβλήματα κίνησης ή όρασης.

συνεδριοσυνεδριο2

 

Μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο αφιέρωμα  τηλεοπτικών σταθμών για τη συγκεκριμένη εργασία όπως και φωτογραφίες:

 

Εμπειρίες από τη διαδρομή με τον «Μουτζούρη» στο Πήλιο

γράφουν οι Τόκα Μάγδα και Μπουφίδου Χρυσούλα μαθήτριες της Γ΄τάξης 

Σε αυτό το άρθρο, θα σας περιγράψουμε τις εμπειρίες μας από την διαδρομή του «Μουτζούρη» στο Πήλιο, στο οποίο πρόσφατα ταξιδέψαμε μαζί με την ομάδα του περιοδικού μας.

Το ιστορικό τρενάκι κατασκευάστηκε το 1894 με 1903. Από τότε μέχρι και σήμερα εκτελεί διαδρομές.Το 1895 η εταιρία «Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας» υπέγραψε συμβόλαιο με το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα ένωνε το Βόλο με τις ακτές του Παγασητικού Κόλπου και αυτές με τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. Τον Οκτώβριο του 1897 άρχισε να εκτελείται η διαδρομή Βόλου και Λεχωνίων. Ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο ντε Κίρικο (πατέρας του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο) ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη των έργων στην περιοχή του Πηλίου. Η μεταλλική γέφυρα ονομάζεται τωρα πια «Γέφυρα ντε Κίρικο» προς τιμήν του σχεδιαστή της. Βρίσκεται στο ύψος του χειμάρρου Ταξιάρχη και έχει την ιδιομορφία της καμπυλότητας της γραμμής στον ευθύγραμμο δρόμο. Στα έργα κατασκευής του δικτύου ο μικρός ντε Κίρικο ήταν εκεί παρατηρώντας το μέσο που έμελλε αργότερα να τον εμπνέει και να συνοδεύει σταθερά τις δημιουργίες του. Σε πολλά έργα του υπάρχει μία μικρή φιγούρα του Μουτζούρη συνήθως κρυμμένη πίσω από τοίχους και καμάρες όπως και το κρυφό βλέμμα του μικρού παιδιού στα μεγάλα των ενηλίκων.

Το εσωτερικό του Μουτζούρη είναι πιο στενό σε σχέση με τα κανονικά τρένα και είναι περισσότερο για τουρισμό. Οι θέσεις βρίσκονται παράλληλα του κεντρικού άξονα του τρένου με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κάθονται πλάγια. Το εξωτερικό του είναι ξύλινο, με παλιομοδίτικη διακόσμηση και κινείται σχετικά αργά. Δεν μοιάζει και πολύ με ένα σύγχρονο τρένο, αλλά έχουν την ίδια νοοτροπία.

Read more →

Οι πηλιορείτικοι οικισμοί της Πορταριάς και της Μακρυνίτσας

          γράφουν οι μαθητές Κατρανίτσας Κωνσταντίνος ,Ματοπούλου Γεωργία ,Στάμου Ηλιάνα,Τόκα Έλενα,Χρυσικού Ιωάννα

   Το περιοδικό μας διοργάνωσε εκδρομή  από τις 26 -28 Απριλίου στην πόλη του Βόλου.Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τα χωριά του Πηλίου.Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα.

   Η Πορταριά είναι παραδοσιακός οικισμός του νομού Μαγνησίας, χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, ακριβώς πάνω από την πόλη του Βόλου.Ονομάστηκε έτσι λόγω της ίδρυσης του μοναστηριού της Παναγίας της Πορταρέας στην περιοχή στα τέλη του 18 ου αιώνα.Σήμερα έχει μόλις 552 μόνιμους κάτοικους .Τα κτίσματα ,αλλά και οι στέγες των κτισμάτων, είναι πέτρινα κατασκευασμένα με πέτρες από τα ορυχεία του Πηλίου.Το κέντρο του οικισμού είναι η  πλατεία που έχει στη μέση ένα μεγάλο πλατάνι.

   Λίγο μετά την Πορταριά , περίπου σε 2 χλμ. και σε υψόμετρο 830 μ. , βρίσκεται η Μακρυνίτσα ,μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO.Η Μακρυνίτσα σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 694 μόνιμους κατοίκους.Ο οικισμός αναπτύχθηκε τον 18 ο αιώνα χάρη στο εμπόριο και τη βυρσοδεψία.Στις αρχές του 19ου αιώνα ήταν η ισχυρότερη και πολυπληθέστερη πόλη της περιοχής.Είχε μάλιστα λάβει ,όπως και άλλοι οικισμοί του Πηλίου, ιδιαίτερα προνόμια από τους Οθωμανούς.Τα χτίσματα της μοιάζουν με αυτά της Πορταριάς   και η κεντρική της πλατεία έχει ως κέντρο της το μεγάλο χαρακτηριστικό πλατάνι .Η θέα είναι μοναδική και δίκαια ελκύει τόσους τουρίστες.

Σε αυτήν την εκδρομή γνωρίσαμε τόπους μοναδικής ομορφιάς και  ανθρώπους που ζουν διαφορετικά από τους ανθρώπους των πόλεων.Ένας τρόπος ζωής με χαρακτηριστικά του την ηρεμία , τον καθαρό αέρα , τη φύση και την απουσία άγχους.Έτσι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους μας να επισκεφτούμε την περιοχή για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να ξεκουραστούμε.

Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Της Αλεξάνδρειας

Γράφει η Ευσεβία Παρασκευαίδου  μαθήτρια της Β’ τάξης

    Η Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε είτε επί Πτολεμαίου Α᾽ του επιλεγομένου Σωτήρος είτε επί Πτολεμαίου Β᾽ του Φιλαδέλφου στα τέλη του 4ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.χ. Αποδείχθηκε θεσμός μακρόβιος, αλλά άντεξε μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μην αφανίστηκε εντελώς παρά μόνο με τη σαρωτική επικράτηση των Αράβων στην Αίγυπτο τον 7ο αιώνα.

    Η Βιβλιοθήκη δεν ήταν απλό αποθετήριο βιβλίων. Υπήρξε τμήμα ενός ευρύτερου σχηματισμού με το όνομα Μουσεῖον, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πρώτο πανεπιστήμιο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Μουσείο ήταν ένα οργανωμένο, άριστα εξοπλισμένο ερευνητικό κέντρο με όλη τη σύγχρονη σημασία της λέξης. Εκτός από αυτή καθαυτή τη Βιβλιοθήκη, η οποία στην ακμή της υπολογίζεται ότι στέγαζε μέχρι και μισό εκατομμύριο τόμους, το Μουσείο περιλάμβανε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αναγνωστήρια, έναν περίπατον (δηλαδή χώρο στον οποίο περιφέρονταν συζητώντας), καθώς και καταλύματα, στα οποία κατοικούσαν και σιτίζονταν με πτολεμαϊκή χρηματοδότηση μερικοί από τους σημαντικότερους ποιητές, φιλολόγους και επιστήμονες της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου.

   Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Ως ερευνητικό κέντρο, το Μουσείο και η Βιβλιοθήκη βρίσκονται, στην κορυφογραμμή του ελληνιστικού πολιτισμού. Οι διάφοροι συλλέκτες της Βιβλιοθήκης, πάντοτε με την ισχυρή πολιτική και οικονομική αρωγή της δυναστείας των Πτολεμαίων, συγκέντρωσαν με διάφορους τρόπους, ένα τεράστιο κομμάτι της πνευματικής παραγωγής όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά επίσης των Αιγυπτίων, των Εβραίων και άλλων λαών. Στο λίκνο της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου αναπτύχθηκε όχι μόνο η τέχνη της συλλογής, της καταλογογράφησης, της συντήρησης και της αναπαραγωγής του βιβλίου, αλλά επίσης μια ολόκληρη σειρά από επιστήμες, όπως η φιλολογία, τα μαθηματικά, η αστρονομία, η γεωγραφία, η ιατρική κ.ά. Η γιγάντια συγκεντρωμένη γνώση, γονιμοποίησε και την ελληνιστική λογοτεχνική παραγωγή καθιστώντας, εφικτή την ανάδυση του λεγόμενου poeta doctus, του σοφού, διαβασμένου ποιητή, ο οποίος γράφει ποίηση με πυκνή διακειμενικότητα, γεμάτη κρυπτικές αναφορές στην ποίηση του παρελθόντος, αλλά και σε ποικίλα πεδία της γνώσης.

   Απαρχή της καταστροφής αποτέλεσε η μεγάλη πυρκαγιά, που προκλήθηκε από την ναυμαχία του Ρωμαϊκού στόλου, με τον Αιγυπτιακό, το 48 π.χ. Ηττημένος αναδείχθηκε όλος ο πολιτισμένος κόσμος με την εξαφάνιση της βιβλιοθήκης και της συσσωρευμένης γνώσης του τότε γνωστού κόσμου. Ένα μεγάλο τμήμα της βιβλιοθήκης καταστράφηκε επίσης, το 47 π.χ. κατά τον Αλεξανδρινό πόλεμο. Η περίοδος άνθησης της γνώσης είχε τελειώσει και η περίοδος χειραγώγησης των λαών είχε ξεκινήσει. Έτσι οδηγήθηκε στη σταδιακή εγκατάλειψη και σύλησή της.

 

                                            

Αντισταθμιστικά Κεφάλαια

γράφει ο Κωνσταντίνος Κατρανίτσας, μαθητής της Γ΄τάξης

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία άνοδος στα αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge fund). Αυτή η άνοδος οφείλεται στη σχετική «ασφάλεια» που παρέχει το συγκεκριμένο χρηματιστηριακό προϊόν. Η βασική ιδέα είναι ότι αγοράζεις μία συγκεκριμένη μετοχή και έχεις ένα long outlook. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύεις πως η τιμή της μετοχής θα ανέβει, και στην συνέχεια κάνεις short την αντίστοιχη αντίπαλη μετοχή. Όταν κάνεις short, πιστεύεις ότι η τιμή θα κατέβει. Με αυτόν τον τρόπο έχεις neutral στάση, δηλαδή ούτε χάνεις αλλά ούτε κερδίζεις γιατί όταν ανεβαίνει η τιμή μιας μετοχής θεωρητικά η αντίπαλη κατεβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις hedge out, δηλαδή μπορείς να ρυθμίσεις το ρίσκο σου η αλλιώς το “exposure” που έχεις στο συγκεκριμένο ζευγάρι μετοχών.

    Αυτές οι κινήσεις και αυτοί οι τρόποι και τακτικές επενδύσεων είναι πολύπλοκες και συνήθως συνδυάζονται με κάποιο swap. Φανταστείτε το swap σαν μία ασφαλιστική εταιρία η οποία σου εγγυάται την πληρωμή κάποιου πράγματος εάν πάθει κάτι. Τα swaps ,όμως, δεν εμφανίζονται στις μετοχές εμφανίζονται κυρίως στις πιστωτικές αγορές, όπως τα ομόλογα. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες ασχολούνται μόνο με αυτόν τον τρόπο επενδύσεων. Κάποιες από αυτές είναι:

  • Bridgewater Associates
  • AQR Capital Management
  • BlackRock

   Η Bridgewater Associates είναι το μεγαλύτερο Hedge Fund σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα κεφάλαια υπό διαχείρηση αγγίζουν τα 109 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Μπορείς να γνωρίζεις το ύψος σου;

                             γράφουν οι Κατερίνα Καρολίδου και Νάσια Νταλαγιώργου, μαθήτριες της Γ’Γυμνασίου

      Το ύψος είναι αυτό, που καθορίζει την πορεία της ανάπτυξης  ενός  ανθρώπου. Υπάρχουν ποικίλοι  παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του ύψους, ενώ, παράλληλα, κάθε άτομο περνάει από συγκεκριμένα στάδια ανάπτυξης.

     Το ύψος καθορίζεται κυρίως από δύο είδη παραγόντων, τους  ενδογενείς, με άλλα λόγια την κληρονομικότητα, και τους εξωγενείς, δηλαδή το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, την κληρονομικότητα αποτελούν τα γονίδια που προϋπάρχουν στο DNA ενός ανθρώπου. Μπορούμε να προβλέψουμε το ύψος, αλλά όχι με προσέγγιση και πλήρη ακρίβεια. Αυτό  γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι το άθροισμα του ύψους των γονιών δια δύο, και ο άλλος είναι ο διπλασιασμός του ύψους στην ηλικία των δύο ετών, συν ή μείον 13 πόντους ανάλογα με το φύλο (συν 13 για το αγόρι και μείον 13 για το κορίτσι). Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, το ύψος επηρεάζεται από τις συνθήκες διαβίωσης και τις συνθήκες του περιβάλλοντος του ανθρώπου. Για παράδειγμα, η κακή διατροφή εμποδίζει την πλήρη ανάπτυξη, ενώ ο αθλητισμός συμβάλλει θετικά στην άρτια διάπλαση του σώματος. Επίσης, κάποιες αρρώστιες στην παιδική ηλικία αποτελούν συχνά πρόσκομμα στην αύξηση του ύψους του παιδιού.

     Υπάρχουν τέσσερα στάδια ανάπτυξης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η διαδρομή κατά τη βρεφική ηλικία, η οποία είναι 35 περίπου πόντοι κάθε χρόνο έως την ηλικία των 2 ετών. Επόμενο στάδιο αποτελεί η πορεία μέχρι την εφηβεία. Στο στάδιο αυτό, η ανάπτυξη που παρουσιάζει το παιδί είναι 7 με 7,5 πόντους ανά έτος.  Το επόμενο βήμα είναι αυτό που αναμφίβολα έχετε προϊδεαστεί, η εφηβεία. Στην εφηβεία υπάρχει μια έξαρση που κυμαίνεται από 7 έως 12 πόντους κάθε χρόνο έως ότου το άτομο φτάσει στο τελικό ύψος που θα έχει και ως ενήλικας. Τελικό στάδιο αποτελεί η πορεία της ηλικίας των 40 έως 50 ετών και εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Τότε παρατηρείται μια αναπόφευκτη,  ελαφρώς φθίνουσα πορεία του ύψους.

     Το ύψος, λοιπόν, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, είτε θετικούς είτε αρνητικούς. Επίσης, διακρίνουμε τέσσερα σημαντικά στάδια ανάπτυξης σε κάθε άτομο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να γίνει μια υπόθεση, με μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων για το οριστικό ύψος του καθενός.

 

Η δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης

γράφουν οι Μαββίδου Μαρία και Ματοπούλου Γεωργία μαθήτριες της Β΄τάξης

 

    Στην σημερινή εποχή υπάρχουν πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Σύμφωνα με έρευνες αυτή που χρησημοποιήται συχνότερα είναι το instagram με πάνω από 600 εκαττομύριους ενεργούς μηνιαίους χρήστες με τον διαμοιρασμό να ξεπερνά τις 40δις. φωτογραφίες, να φτάνει τις 80 εκαττομύρια φωτογραφίες ημερισίως και τα likes να φτάνουν τα 3,5δις. ημερισίως.

    Ξεκίνησε ως εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για κινητές συσκευές με σκοπό τη λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό φωτογραφιών, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και η λειτουργεία βίντεο. Δεν έμεινε όμως μόνο στις κινητές συσκευές, αφού πλέον διαθέτει web έκδοση για χρήση μέσω υπολογιστή, χωρίς όμως την δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου παρά μόνο προβολής.Η εφαρμογή ανήκει από το 2012 στην εταιρία facebook μετά από εξαγωρά συνολικού ύψους 1δις. δολαρίων.

    Σίγουρα φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να βρεις σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί να επιλέξεις το instagram; Πρώτα από όλα, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο περισσότερο εκεί καθώς έχει διάφορα φίτρα και εργαλεία επεξεργασίας κάνοντας τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά. Δεύτερον, γιατί η φιλοσοφία των χρηστών εκεί είναι να δημοσιεύουν δημόσια, επιτρέποντας σου να βρεις εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, είτε μέρος, είτε προϊόν. Τρίτον, γιατί εκεί μπορείς να βρεις φωτογραφίες και βίντεο από όλο τον κόσμο, χωρίς να σε διακόπτουν διάφορες διαφημίσεις.

    Επίσης, η δημιουργία λογαριασμών είναι δωρεάν και οι χρήστες είτε μπορούν να ακολουθήσουν στην συνέχεια άλλους χρήστες ώστε να βλέπουν τις δημοσιεύσεις τους, είτε να δημιουργήσουν δικό τους περιεχόμενο το οποίο το βλέπουν οι ακόλουθοι τους, είτε να συνδυάσουν και τα δύο. Φυσικά ως κοινωνικό δίκτυο, επιτρέπονται τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις, τα tags,όχι όμως οι κοινοποιήσεις, επίσημα τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν τρίτες εφαρμογές που το επιτρέπουν. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει επίσης εκτός από αναζήτηση χρηστών, την προσθήκη των φίλων μας του facebook και των επαφών της συσκευής εντοπίζοντας ποιοι από αυτούς βρίσκονται στο instagram ώστε να τους ακολουθήσουμε. Οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο είτε δημόσια είτε ιδιωτικά επιλέγοντας την δημιουργία ιδιωτικού λογαριασμού κάτι που είναι πιο ασφαλές καθώς οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν αυτούς που θα έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις τους.

    Βασισμένοι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μπορούμε με σιγουριά να χαρακτηρίσουμε το instagram ως την δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος επικοινωνίας και διαμοιρασμού φωτογραφιών

Ποδόσφαιρο στις αλάνες

                                                                                                      της μαθήτριας  της Γ” Γυμνασίου, Χρύσας Γκουτσίδου

     Όλοι μας στον ελεύθερο χρόνο μας-που πλέον είναι ελάχιστος όσο μεγαλώνουμε-  παίζουμε διάφορα παιχνίδια .Ένα από αυτά είναι και το ποδόσφαιρο στις αλάνες ,το αγαπημένο παιχνίδι  των περισσότερων αγοριών και ελάχιστων κοριτσιών. Συνήθως τα μέρη που δίνονται τα ποδοσφαιρικά ραντεβού είναι τα προαύλια των σχολείων,κάποιες πλατείες,δρόμοι που δεν περνάν συχνά αυτοκίνητα και κυρίως κάποια αλάνα.Τα γήπεδα 5χ5 αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν να  θέλουμε να παίξουμε στο <<Anfield>>.Τις περισσότερες φορές είμαστε τυχεροί και έχουμε μια κανονική ποδοσφαιρική μπάλα είτε μια <<Select>> είτε μια <<Mitre>>, όμως υπάρχουν και φορές που δεν υπάρχει μπάλα και το παιχνίδι αναβάλλεται .

Όπως σε όλα τα παιχνίδια έτσι και στο ποδόσφαιρο στις αλάνες υπάρχουν κανόνες.Οι τρεις σημαντικότεροι είναι:

1)Αυτός που έχει στην ιδιοκτησία του μια μπάλα είναι ότι ο Platini για την UEFA.Αυτός κανονίζει την ώρα που θα ξεκινήσει αλλά και την ώρα που θα τελειώσει το παιχνίδι.Όλοι μαζευόμαστε και το διαλύουμε ανάλογα με το πρόγραμμα του.

2)Δεν υπάρχει διαιτητής .Οι παίκτες ,δηλαδή εμείς ,αποφασίζουμε πολλές φορές με φωνές και φασαρία ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.

3)Το πέναλτι δίνεται μόνο για σοβαρούς λόγους, όπως όταν κάποιος σπάσει το χέρι του ή το πόδι του!

Πρέπει όμως να τονίσω ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αδρεναλίνη <<χτυπάει κόκκινο>> και το παιχνίδι έχει τέτοια ένταση σαν να παίζουμε στο <<Champion League>>.Τελικά κάποια στιγμή τελειώνει και γυρίζουμε ικανοποιημένοι σπίτια μας.

BTS-NOT TODAY

                               Γράφουν οι Στάμου Ηλιάνα,  Τόκα Έλενα και Χρυσικού Ιωάννα, μαθήτριες της Β” Γυμνασίου

BTS-NOT TODAY

All the underdogs in the world

A day may come when we lose
But it is not today
Today we fight!

No not today
언젠가 꽃은 지겠지
But no not today
그 때가 오늘은 아니지
No no not today
아직은 죽기엔
Too good day
No no not today
No no no, not today

그래 우리는 extra
But still part of this world
Extra plus ordinary
그것도 별 거 아녀
오늘은 절대 죽지 말아
빛은 어둠을 뚫고 나가
새 세상 너도 원해
Oh baby yes I want it

날아갈 수 없음 뛰어
Today we will survive
뛰어갈 수 없음 걸어
Today we will survive
걸어갈 수 없음 기어
기어서라도 gear up
겨눠 총! 조준! 발사!

Not not today!
Not not today!
(Hey!) 뱁새들아 다 hands up
(Hey!) 친구들아 다 hands up
(Hey!) 나를 믿는다면 hands up
총! 조준! 발사!

죽지 않아 묻지 마라
소리 질러 not not today
꿇지 마라 울지 않아

Όλα τα αουτσάιντερ του κόσμου

θα έρθει η μέρα που θα ηττηθούμε

αλλά αυτη η μέρα δεν είναι σήμερα

σήμερα παλεύουμε

 

Όχι,όχι σήμερα

κάποτε το λουλούδι θα μαραθεί

μα όχι σήμερα

αυτή η στιγμή δεν είναι σήμερα

όχι,όχι σήμερα

ακόμα είναι μια πολύ όμορφη μέρα

για να πεθάνω

όχι όχι σήμερα

όχι όχι σήμερα

 

Nαι είμαστε επιπλέον

αλλά ακόμα είμαστε κομμάτι αυτού του κόσμου

ξεχωριστοί

αυτό δεν είναι τίποτα

σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνουμε

το φως κόβει το σκοτάδι

και εσύ θες ένα νέο κόσμο

ω μωρό μου ναι το θέλω

 

Αφού δεν μπορείς να πετάξεις ,τρέξε

σήμερα θα επιβιώσουμε

αφού δεν μπορείς να τρέξεις ,περπάτα

σήμερα θα επιβιώσουμε

αφού δεν μπορείς να περπατήσεις,σύρσου

καθως θα συρθείς, ετοιμάσου

σκόπευσε,ετοιμάσου,ρίξε

 

Όχι,όχι σήμερα,όχι όχι σήμερα

ε, όλοι εσείς που κοκορεύεστε,τα χέρια ψηλά

ε,όλοι εσείς οι φίλοι,τα χέρια ψηλά

ε,αν με εμπιστεύεστε, τα χέρια ψηλά

όπλο,έτοιμο,ρίξε

 

Μην πεθάνεις , μη ρωτάς

ούρλιαξε, όχι όχι σήμερα

μη γονατίζεις, μη κλαις

ύψωσε τα χέρια όχι όχι σήμερα

ε, όχι σήμερα

ε, όχι σήμερα

ε, όχι σήμερα

όπλο,έτοιμο,ρίξε

Οι  Bangtan Boys, γνωστοί ως BTS, είναι ένα κορεάτικο συγκρότημα που αποτελείται από επτά μέλη : τον Park Jimin, τον Kim Taehyung, (γνωστό ως V), τον Kim Namjoon, (αλλιώς RM), τον Jeon Jungkook, τον Min Yoongi, (αλλιώς Suga), τον Kim Seokjin, (αλλιώς Jin) και τον Jung Hoseok,( γνωστό ως J-Hope). Ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια από τον Ιούνιο του 2013, τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά. Κάποια από αυτά είναι  το<< Blood, Sweat & Tears>>, το<< No More Dreams>> και το<< Save me>>. Οι fans τους  ,που τους υποστηρίζουν σε όλα και είναι πάντα μαζί τους. τους ονομάζουν A.R.M.Y, που σημαίνει στρατός, επειδή στα κορεάτικα “Bangtan” σημαίνει αλεξίσφαιρος.

Ένα από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι το “Not Today”, το οποίο παροτρύνει όλους τους ανθρώπους του κόσμου να μην εγκαταλείπουν και να συνεχίζουν να αγωνίζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επιπλέον, μεταφέρει το μήνυμα ότι κάποτε θα έρθει η μέρα που θα αποτύχουμε, άλλα αυτή η μέρα δεν είναι σήμερα. Μαζί με τους στίχους, το βίντεο δείχνει πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι πετούν τα ρούχα τους, ως σύμβολο ελευθερίας, και ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο με την ιδέα της αντιμετώπισης όλων των εμποδίων που τους αποτρέπουν από την επιτυχία. Τέλος, το “Not Today” μπορεί να θεωρηθεί το πιο ενθαρρυντικό τραγούδι των BTS, λόγω των στίχων αλλά και του video clip.

Link για το βίντεο :

Μπορώ να βοηθήσω τα αδέσποτα;

Γράφουν οι Κυροπούλου Κωνσταντίνα, Κόντρα Άντζελα, Κατσαβού Ελένη

    Τα αδέσποτα σκυλιά στις ημέρες μας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό καθώς πολλοί εγκαταλείπουν το κατοικίδιο τους.Επίσης  οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν σκύλο προτιμούν την αγορά παρά την υιοθέτηση ενός ζώου.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά αδέσποτα πεταμένα στο δρόμο χωρίς στέγη και τροφή. Υπάρχουν τρόποι να λυθεί αυτό το πρόβλημα;  Μέσω της υιοθέτησης μπορούμε να λύσουμε ή να μειώσουμε σημαντικά αυτό το πρόβλημα που για χρόνια μας απασχολεί.

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο σκύλο:

  •  Θα δώσετε σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη αλλάζοντας τη ζωή σας αλλά και τη δική του.
  •  Υιοθετώντας ένα σκύλο κάνετε χώρο στο καταφύγιο για να πάρει τη θέση του κάποιο άλλο ζώο  που βρίσκεται στο δρόμο.
  •  Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε από ένα αδέσποτο ζώο δεν περιγράφεται με λόγια.
  •  Θα δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας τονίζοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
  •  Συνήθως τα ζώα για υιοθεσία είναι μεγαλύτερα σε ηλικία κι έτσι δεν θα κάνουν τόσες ζημιές στο σπίτι, όπως ένα κουτάβι.
  •  Θα δώσετε αγάπη και στοργή σε ένα πλάσμα που μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο και κακοποιημένο.
  • Μέσα από την υιοθεσία, καταγγέλλετε έμμεσα το εμπόριο, το λαθρεμπόριο και την παράνομη αναπαραγωγή ζώων και θα αποδυναμώσετε τη δράση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top