Η δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης

γράφουν οι Μαββίδου Μαρία και Ματοπούλου Γεωργία μαθήτριες της Β΄τάξης

 

    Στην σημερινή εποχή υπάρχουν πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Σύμφωνα με έρευνες αυτή που χρησημοποιήται συχνότερα είναι το instagram με πάνω από 600 εκαττομύριους ενεργούς μηνιαίους χρήστες με τον διαμοιρασμό να ξεπερνά τις 40δις. φωτογραφίες, να φτάνει τις 80 εκαττομύρια φωτογραφίες ημερισίως και τα likes να φτάνουν τα 3,5δις. ημερισίως.

    Ξεκίνησε ως εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για κινητές συσκευές με σκοπό τη λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό φωτογραφιών, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και η λειτουργεία βίντεο. Δεν έμεινε όμως μόνο στις κινητές συσκευές, αφού πλέον διαθέτει web έκδοση για χρήση μέσω υπολογιστή, χωρίς όμως την δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου παρά μόνο προβολής.Η εφαρμογή ανήκει από το 2012 στην εταιρία facebook μετά από εξαγωρά συνολικού ύψους 1δις. δολαρίων.

    Σίγουρα φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να βρεις σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί να επιλέξεις το instagram; Πρώτα από όλα, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο περισσότερο εκεί καθώς έχει διάφορα φίτρα και εργαλεία επεξεργασίας κάνοντας τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά. Δεύτερον, γιατί η φιλοσοφία των χρηστών εκεί είναι να δημοσιεύουν δημόσια, επιτρέποντας σου να βρεις εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, είτε μέρος, είτε προϊόν. Τρίτον, γιατί εκεί μπορείς να βρεις φωτογραφίες και βίντεο από όλο τον κόσμο, χωρίς να σε διακόπτουν διάφορες διαφημίσεις.

    Επίσης, η δημιουργία λογαριασμών είναι δωρεάν και οι χρήστες είτε μπορούν να ακολουθήσουν στην συνέχεια άλλους χρήστες ώστε να βλέπουν τις δημοσιεύσεις τους, είτε να δημιουργήσουν δικό τους περιεχόμενο το οποίο το βλέπουν οι ακόλουθοι τους, είτε να συνδυάσουν και τα δύο. Φυσικά ως κοινωνικό δίκτυο, επιτρέπονται τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις, τα tags,όχι όμως οι κοινοποιήσεις, επίσημα τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν τρίτες εφαρμογές που το επιτρέπουν. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει επίσης εκτός από αναζήτηση χρηστών, την προσθήκη των φίλων μας του facebook και των επαφών της συσκευής εντοπίζοντας ποιοι από αυτούς βρίσκονται στο instagram ώστε να τους ακολουθήσουμε. Οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο είτε δημόσια είτε ιδιωτικά επιλέγοντας την δημιουργία ιδιωτικού λογαριασμού κάτι που είναι πιο ασφαλές καθώς οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν αυτούς που θα έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις τους.

    Βασισμένοι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μπορούμε με σιγουριά να χαρακτηρίσουμε το instagram ως την δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος επικοινωνίας και διαμοιρασμού φωτογραφιών

2 comments on “Η δημοφιλέστερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης

  1. Ο/Η Anastasia λέει:

    Σύγχρονη επικοινωνία: Έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της!!!!!

  2. Ο/Η Βελουδη Ματίνα λέει:

    Μπράβο κορίτσια, αν και προτιμώ το fb , πολύ ωραίο το άρθρο σας❤

Σχολιάστε

Top