Η Θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσιάζει το έργο «Το φιόρο του Λεβάντε»

Για έκτη συνεχή χρονιά ανάμεσα στις πολλές σχολικές δραστηριότητες  στο σχολείο μας δραστηριοποιείται και η θεατρική μας ομάδα.Από τις πρώτες μέρες της φετινής σχολικής χρονιάς  σχηματίστηκε  με κριτήρια την αγάπη για το θέατρο, το μεράκι και την όρεξη για δουλειά των μαθητών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Έγινε η επιλογή του έργου και τα δοκιμαστικά για την επιλογή των μαθητών-ηθοποιών. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο γιατί οι υποψήφιοι ηθοποιοί ήταν πάρα πολλοί και οι ρόλοι πολύ λίγοι.Η ομάδα συγκροτήθηκε από μαθητές  όλων των τάξεων.

Κάθε Παρασκευή, μετά το τέλος των μαθημάτων τα μέλη της ομάδας παρέμεναν στο σχολείο για τις πρόβες. Στο σπίτι μελετούσαν το σενάριο και αφιέρωναν πολύ από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους.Στη διάρκεια της χρονιάς είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά και να στηρίζουν την ομάδα. Έτσι όλοι μαζί προσπαθούσαν για το καλύτερο και συγχρόνως διασκέδαζαν.

Η αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών όλων των μελών της ομάδας ήρθε με τα δύο βραβεία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Βέροιας με τη συμμετοχή της στην «6η Θεατρική  Άνοιξη Εφήβων», το βραβείο ερμηνείας δεύτερου γυναικείου ρόλου στη μαθήτρια της  Γ΄Τάξης  Δέσποινα Βουλτσινού και το βραβείο ενδυματολογίας. Το έργο θα παρουσιαστεί στους μαθητές του σχολείου και στο κοινό σε δύο διαφορετικές παραστάσεις  στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος. Οι θεατές μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν  ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο  Ιόνιο, στο χρόνο, με συντροφιά  την  επτανησιακή μουσική,  τα αρώματα και τη μελωδική προφορά της Ζακύνθου με το Έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Το Φιόρο Του Λεβάντε».

Οι ηθοποιοί μας:

theatriki1

Βέργος Μάρκος, Βουλτσινού Δέσποινα, Κύρμπεης Δημήτρης, Λαζής Θεόδωρος, Ματοπούλου Γεωργία, Μητσιώτη Κωνσταντίνα, Μπαμπαλή Αντιγόνη, Μπαντή Σοφία, Παρασκευαΐ δου  Ευσεβία, Χαριτόπουλος Κυριαζής.

Οι υποβολείς μας:

Γάρου Ελευθερία, Μαββίδου Μαρία

Ο Βοηθός μας (Γενικών καθηκόντων): Γιάννης Συμεωνίδης

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κοκόση Σπυριδούλα, Γρηγοριάδου Θωμαή, Κωσταρέλα Πολεμία, Χατζηαθανασιάδου Αναστασία.

Σχολιάστε

Top