Το σχολείο μας στο 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

    Από 17 μέχρι 19 Απριλίου 2018 διεξήχθη το 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις». Ένα τετραήμερο μαθητικής εφευρετικότητας και καινοτομίας στο οποίο συνολικά συμμετείχαν πάνω από 3000 μαθητές από 145 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης,, που καθοδηγούνται από περισσότερους από 400 καθηγητές. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 243 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project.

   Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο με υπεύθυνο  τον καθηγητή  Πληροφορικής Καρκαμάνη Γεώργιο, με μια ομάδα τριανταεπτά μαθητών και μαθητριών οι οποίοι παρουσίασαν δυο ομαδικές-συνθετικές εργασίες:

   Την πρώτη με τίτλο «Διαδικτυακό-ηλεκτρονικό περιοδικό, ένα σύγχρονο μέσο επικοινωνίας» η οποία παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του Νόησιςκαι τη δεύτερη «Πες το και έγραψα» μια καινοτόμο εργασία η οποία παρουσιάζει ένα ρομπότ – «γραμματέα» που κρατά έναν μαρκαδόρο για να γράφει σε χαρτί όσα του υπαγορεύουν εξ αποστάσεως άτομα με προβλήματα κίνησης ή όρασης.

συνεδριοσυνεδριο2

 

Μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο αφιέρωμα  τηλεοπτικών σταθμών για τη συγκεκριμένη εργασία όπως και φωτογραφίες:

 

Σχολιάστε

Top