Τερματισμός ενός απομακρυσμένου υπολογιστή

του  Παναγιώτη Πετρίδη

Το συγκεκριμένο άρθρο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να κλήση(shutdown)  έναν υπολογιστή από απόσταση.  Η τεχνική που αναφέρεται παρακάτω ενδεικνύεται μόνο για εκπαιδευτικού  σκοπούς,  και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που  ένας υπολογιστής πρέπει να τερματίσει απομακρυσμένα χωρίς να έχουμε φυσική παρουσία σε αυτόν. Προϋπόθεση είναι οι δύο υπολογιστές να είναι  συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο υπολογιστών.

Η πρώτη κίνηση είναι να ανοίξουμε  το «command line»  ή γραμμή εντολών  στα ελληνικά.  Αυτό γίνεται γράφοντας στο πλαίσιο «αναζήτηση» δίπλα από την έναρξη,  τη λέξη «εκτέλεση» στα ελληνικά ή «run»  στα αγγλικά. Από τα αποτελέσματα επιλέγουμε το πρώτο που προκύπτει ( αν και βγαίνει μόνο ένα ). Στην συνέχεια γράφουμε στην εκτέλεση «cmd» και  ανοίγει αυτόματα ένα μαύρο πλαίσιο που είναι η γραμμή εντολών ( command line ).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πληκτρολογούμε «shutdown -i» και πατάμε enter. Ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο πατάμε «προσθήκη» ή add  στα αγγλικά και γράφουμε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή που πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του. Η IP είναι μία διεύθυνση που αποτελείται από τέσσερις αριθμού που χωρίζονται με τελεία. Για να βρούμε τη IP  διεύθυνση μεταφερόμαστε στο δικτυακό τόπο   http://www.myipaddress.com/show-my-ip-address/.

Στο επόμενο άρθρο θα μάθουμε περισσότερους τρόπος για να βρούμε τη IP ενός απομακρυσμένου υπολογιστή.

 

Σχολιάστε

Top