Μάθετε τα πάντα για τα ANIMΕ$ !

της Πένυς Λούπα

Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού θα σας δώσω πληροφορίες για την ονομασία, τη σημασία, και την παρακολούθηση των animes.

        Ο όρος anime (άνιμε) σημαίνει γιαπωνέζικο κινούμενο σχέδιο και διακρίνεται σε πολλά είδη. Τα περισσότερα animes έχουνε θέματα που σχετίζονται με την επιστημονική φαντασία, το δράμα, τον ερωτά κλπ. Είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να διασκεδάζουν ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών: παιδιά, εφήβους, ακόμα και ενήλικες. Έχουν γίνει διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στην Αμερική, στην οποία οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σχολιάζουν ότι τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια είναι πιο δημοφιλή στην χώρα τους σε σχέση με τα δικά τους  και προσπαθούν να υιοθετήσουν τα γραφικά τους.

  Ίσως να έχετε ακούσει τη λέξη «μάνγκα».  Στα Ιαπωνικά σημαίνει «παιχνιδιάρικες εικόνες» και εκτός Ιαπωνίας , ο όρος αυτός αναφέρεται στα Ιαπωνικά κόμικς τα οποία  όταν έχουν  μεγάλη  εμπορική επιτυχία μετατρέπονται σε κινούμενα σχέδια (anime). Γενικά, τα μανγκα έχουν επηρεάσει πολύ την καθημερινότητα των Γιαπωνέζων ώστε να υπάρχουν ακόμη και ορισμένες καφετερίες και μαγαζιά που δανείζουν στον κόσμο να τα διαβάζει αντί για απλά περιοδικά.

Μερικά δημοφιλή animes είναι:

Fullmetal Achemist (επιστημονικής φαντασίας)

Death Note (μυστηρίου – θρίλερ)

Clannad (δράμα – ρομαντισμού )

Naruto (από όλα σχεδόν τα είδη)

Attack on Titan (δράμα – μυστηρίου)

Kproject (περιπέτεια)

Darker than Black (περιπέτεια- μυστηρίου)

Fairy Tail (από όλα σχεδόν τα είδη)

3 comments on “Μάθετε τα πάντα για τα ANIMΕ$ !

  1. Ο/Η ματινα βελουδη λέει:

    Μπραβο Πενυ μου ,ομολογω οτι δεν ειχα ιδεα για την σημασια των animes παρα μονο οτι σχετιζονται με την Ιαπωνια …ωραιο κειμενο!!!

  2. Ο/Η Τρυφωνίδου Στέλλα λέει:

    Μπράβο στα παιδιά και στον καθηγητή τους. Η διάχυση δίνει ιδέες και σε εμάς .

  3. Ο/Η ΜΟΥΣΚΕΦΤΑΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ λέει:

    Πενυ να φανταστω το fairy tale ειναι το αγαπημενο σου; ;)

Σχολιάστε

Top