Μαρτυρία μιας μαθήτριας της Α” Γυμνασίου

της Μαρίας Κϊτσα

    Ρατσισμός είναι η κοινωνική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής ή μιας κοινωνικής ομάδας. Συνήθως δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις οι άνθρωποι που έχουν   διαφορετικό χρώμα ή  που έχουν άλλη καταγωγή ή έχουν παραπάνω κιλά.

   Ένα παράδειγμα ρατσισμού είμαστε και εμείς οι Ρουμανόβλαχοι που ζούμε στην πόλη της Αλεξάνδρειας.Όπου και αν μας δουν οι άνθρωποι της πόλης μας δείχνουν με το δάχτυλο.Πολλές φορές  οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μας διώχνουν από τα μαγαζιά τους.Μας θεωρούν κατώτερους και νομίζουν ότι οι ίδιοι είναι ανώτεροι.Γιατί άραγε;Τι έχουν αυτοί που εμείς δεν έχουμε;Σε τι διαφέρουμε;

    Ευτυχώς μόνο στο σχολείο δεν αντιμετωπίζουμε το ρατσισμό.Στο γυμνάσιο μας φέρονται καλύτερα απ” ότι στον έξω κόσμο.Οι καθηγητές μας δίνουν την απαραίτητη προσοχή και σημασία και οι σχέσεις μας με τα υπόλοιπα παιδιά είναι άριστες . Συζητάμε , κάνουμε παρέα και γινόμαστε φίλοι.

   Έτσι λοιπόν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρέπει να καταλάβετε αυτό που ξέρουν τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, ότι όλοι είμαστε ίσοι. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε όλοι. Τι και αν ο άλλος έχει άλλο χρώμα , άλλη καταγωγή ,περιττά κιλά; Άνθρωπος είναι. Μην είστε ρατσιστές.

 

Σχολιάστε

Top