Τα Χριστούγεννα της κρίσης

της Ειρήνης Λαμπροπούλου  και της Σοφίας-Ειρήνης Ιωαννίδου μαθήτριες της Β τάξης

   Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετησία χριστιανική εορτή της Γέννησης του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου και κατ” επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γέννησης μέχρι των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου .Τα τελευταία χρονιά η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης το οποίο αρχικά εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνεχεία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε  όλες τις αναπτυγμένες χώρες και στη συνεχεία σε όλο το κόσμο με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

    Έτσι όχι μονό τα Χριστούγεννα αλλά γενικά όλο το χρόνο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω του προβλήματος αυτού .Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα αυτονόητα λόγω της οικονομικής κρίσης .Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο κυρίως τις γιορτινές αυτές μέρες καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν το απαραίτητο εισόδημα ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και αυτό οδηγεί σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα που δεν βοηθά του ανθρώπους να είναι αισιόδοξοι και να χαμογελούν .

   Όπως  γνωρίζουμε οι απαιτήσεις των νέων αυξάνονται διαρκώς και ιδίως την εποχή των Χριστουγέννων. Λόγω της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι αδύνατο για τους γονείς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των παιδιών τους. Συνεπώς οι γονείς νιώθουν λύπη που δεν μπορούν να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους και πολλές φορές αναγκάζονται να ζητούν δανεικά από τους συγγενείς και τους γνωστούς.

   Υπάρχουν άνθρωποι με κάποια σχετική οικονομική άνεση οι οποίοι βοηθούν αυτούς που περνάνε πιο δύσκολα και Έτσι κάπως ισορροπούν τις καταστάσεις .Ας ελπίσουμε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί γρήγορα .

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας …

 

 

 

 

3 comments on “Τα Χριστούγεννα της κρίσης

  1. Ο/Η Ματινα Βελουδη λέει:

    Μακαρι το αυριο να είναι πιο αισιοδοξο καλα μου…αλλα Χριστούγεννα ευτυχως δεν είναι μονο τα ψωνια και οι αγορες …είναι η ζεστασιά ,η αγαπη ,η αγκαλια ,το….χιονι κι ευτυχως αυτά μπορούμε να τα προσφερουμε ασχετα από την οικονομικη κριση!

  2. Ο/Η Κουτόβα Χαρά λέει:

    Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας κορίτσια…ας μην ξεχνάμε…Τo μεγάλο «στοίχημα» είναι η οικονομική κρίση να μην καταλήξει τελικά και ανθρωπιστική κρίση. Τώρα που μειώθηκαν για όλους τα πολλά και περιττά ίσως είναι ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε όσα έχουμε και να επανα’ι’εραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας…

  3. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και ελπίζουμε και εμείς μέσα από την ψυχή μας σε ένα καλύτερο αύριο!!!

Σχολιάστε

Top