Αδιαφορία για τη μέρα κατά του παιδικού καρκίνου

της Μαρίας Κίτσα , μαθήτριας της Β”  Γυμνασίου

     Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε η μέρα των ερωτευμένων, γιορτή που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι μόλις μία μέρα πριν, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου, ήταν η μέρα κατά του παιδικού καρκίνου; Μήπως στην καταναλωτική  εποχή που ζούμε, είναι πιο σημαντικό  να γιορτάζουμε πράγματα αυτονόητα, παρά να συμπαραστεκόμαστε σε παιδιά που πολεμάνε με σοβαρές αρρώστιες;

    Σήμερα 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν καρκίνο. Ο παιδικός καρκίνος έχει πολλές μορφές , όπως είναι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία  από την οποία νοσούν περίπου το 26% των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο , ο καρκίνος του εγκεφάλου που έχει προσβάλει το 21% των ασθενούντων, το νευροβλάστωμα  με ποσοστό 7%. Στους έφηβους αντίστοιχα είναι μεγάλο το ποσοστό  των ασθενών με το λέμφωμα Hodgkin  (15%), με καρκίνο του θυροειδούς (11%), με όγκους στον εγκέφαλο (10%) και τέλος,  με όγκους στους όρχεις (8%).

    Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός,  δεν είναι ιός  που κολλάει , είναι εντελώς ακίνδυνος για τα άλλα παιδιά.Έτσι, μπορούμε να συναναστρεφόμαστε με τα παιδιά-πάσχοντες άφοβα.Στην πραγματικότητα, τα παιδιά με καρκίνο κινδυνεύουν από εμάς, γιατί είναι ευαίσθητα και μπορούν εύκολα να κολλήσουν κάποιο μικρόβιο που θα επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη υγεία τους.

    Συμπεραίνουμε , λοιπόν, ότι  μπορούμε και πρέπει να στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών και του χρόνου, στις 13 Φεβρουαρίου,  ας θυμηθούμε  να ευχηθούμε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα φάρμακο που να καταπολεμά  τον καρκίνο, αλλά και κάθε ασθένεια.

2 comments on “Αδιαφορία για τη μέρα κατά του παιδικού καρκίνου

  1. Ο/Η Ματινα Βελουδη λέει:

    Ποσο δικιο εχεις Μαρια μου…βλέπεις θυμομαστε μονο τα εμπορικα και δευτερευοντα και αδιαφορούμε για τα σημαντικα…ομολογω ότι κι εγω αγνοουσα ότι στις 13 Φλεβαρη ηταν ημερα αφιερωμενη κατά του παιδικου καρκινου…μπραβο σου!!!

  2. Ο/Η Πουρτσίδου Ευδοκία λέει:

    Μαρία πολύ καλή η αναφορά και εγώ δεν το ήξερα. Όντως τον Φλεβάρη τον έχουμε συνδέσει με εμπορικές μόνο «γιορτές»

Σχολιάστε

Top