Ταξιδιωτικός οδηγός για το καλοκαίρι: ΛΕΥΚΑΔΑ

γράφουν οι Τόκα Μάγδα και  Μπουφίδου  Χρύσα, μαθήπτριες της Β΄τάξης

   Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε έναν αρκετά δημοφιλή  τουριστικό προορισμό της χώρα μας, τη  Λευκάδα. Το νησί της Λευκάδας, με έκταση 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το 4ο μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος και έχει μήκος ακτών 117 χλμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για leykada

Το όνομά της προέρχεται από το ακρωτήριο «Λευκάτα» στο νοτιότερο σημείο του νησιού .Ανάμεσα στη Λευκάδα και στην ηπειρωτική Ελλάδα, η απόσταση είναι πολύ μικρή και αρκεί μία γέφυρα λίγων μέτρων για να ενώσει τις δύο πλευρές. Κατά μήκος των ακτών βρίσκονται δεκάδες παραλίες , αλλά ειδικότερα στη δυτική πλευρά  του νησιού, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, βρίσκονται οι πιο γνωστές , όπως τα Πευκούλια , οι Εγκρεμνοί , το Κάθισμα και φυσικά το πασίγνωστο Πόρτο Κατσίκι. Συγκεκριμένα , οι παραλία Εγκρεμνοί βρίσκεται στην νοτιοδυτική Λευκάδα και έχει έκταση  2  χλμ. Είναι φημισμένη για τα καταγάλανα νερά της ,ωστόσο για να την επισκεφτεί κανείς χρειάζεται να κατέβει 35Ο σκαλοπάτια,προκειμένου να φτάσει στην παραλία .

   Το Πόρτο Κατσίκι ανήκει και αυτό στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο ακρωτήριο της Λευκάτας. Η

Αποτέλεσμα εικόνας για leykadaπαραλία αυτή έχει καταταχτεί στις 6 κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου με τα βαθιά γαλαζοπράσινα νερά της να δικαιολογούν  τη  διασημότητά  της.   Χιλιάδες τουρίστες παγκοσμίως κάθε χρόνο προτιμούν τη Λευκάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές λόγω του ζεστού μεσογειακού κλίματος που έχει ,καθώς και για τη θάλασσα που την  περιβρέχει και την κάνει ιδανική για καλοκαιρινά οικογενειακά αθλήματα . Αθλήματα και δραστηριότητες , όπως περιηγήσεις με σκάφος , scuba diving, καταδύσεις,wind surfing , περίπατος στη φύση και θέα του νησιού από το πιο ψηλό σημείο της , καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες  για οικογένειες – και όχι μόνο θα διασκεδάσουν τον επισκέπτη   . Όλα αυτά μαζί   με τους  εκλεκτούς  μεζέδες στην πόλη της Λευκάδας, στο γραφικό χωριουδάκι Νυδρί , αλλά και σε κάθε οικισμό , θα τα ανακαλύψετε  κατά τη διαμονή σας στην πανέμορφη Λευκάδα.   

Σχολιάστε

Top