Ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές, η Κρήτη.

γράφει η Ψυχογιού Ιωάννα, μαθήτρια της Β΄τάξης

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι που περιμένουν μικροί και μεγάλοι με ανυπομονησία .Αυτό που τις κάνει τόσο ξεχωριστές είναι  η επιθυμία για ξεκούραση σε κάποιο μαγευτικό μέρος. Πολλές φορές όμως το να βρεις το κατάλληλο μέρος, για να περάσεις τις μέρες των διακοπών σου, δηλαδή το μέρος το οποίο θα συνδυάζει θάλασσα και βουνό ,παράδοση και διασκέδαση, είναι δύσκολο. Όμως σ’αυτό το άρθρο θα σας προτείνω τον ιδανικό για πάρα πολλούς καλοκαιρινό προορισμό.

   Ο προορισμός αυτός είναι η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας. Έχει μήκος περίπου 260 χιλιόμετρα και ποικίλλει στο πλάτος από μέγιστο 60 χιλιομέτρων, από το ακρωτήριο Δίον έως το ακρωτήριο Λίθινο, σε ελάχιστο 12 χιλιομέτρων στον ισθμό της Ιεράπετρας στην ανατολική Κρήτη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να την επισκεφτείς και πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Το μεσογειακό της κλίμα, οι υπέροχες παραλίες και γενικότερα τα τοπία, οι δραστηριότητες και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί, πιστεύω είναι ήδη αρκετά. Για παράδειγμα η παραλία Φαλάσαρνα θεωρείται μία από τις πιο ωραίες στην Ευρώπη.

  Έπειτα κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα. Η Κνωσός είναι επισκέψιμη από πάρα πολλούς τουρίστες για την αρχαιολογική της σημασίας. Επίσης, το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το διασημότερο πεζοπορικό φαράγγι της Ευρώπης, αποτελώντας τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Χιλιάδες τουρίστες το κατεβαίνουν με τα πόδια το καλοκαίρι. Για πολλούς αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής τους στην Κρήτη. Το μήκος του αγγίζει τα 18 χλμ και η κατάβαση του διαρκεί περίπου 5-7 ώρες, ανάλογα το ρυθμό σας, από τον Ομαλό ως την Αγία Ρουμέλη. Είναι κάτι το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον στους τουρίστες να το διασχίσουν καθώς είναι το μακρύτερο της Ευρώπης. Κάτι ακόμα το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον στους επισκέπτες είναι το Φοινικόδασος Βάι το οποίο ανακαλύφτηκε από Χίπις. Τέλος, η Κρήτη μπορεί να προσφέρει υπέροχες στιγμές για όλα τα παραπάνω και για αυτά τα οποία θα ανακαλύψετε μόνοι σας!

falasarnabeach36006bb25pq0Παραλία Φαλάσαρνα.

1054_2Ένα από τα μνημεία της Κνωσού.

Samaria090Το Φαράγγι της Σαμαριάς.

VaiPalms-03Φοινικόδασος Βάι.

 

2 comments on “Ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές, η Κρήτη.

  1. Ο/Η Πουρτσίδου Ευδοκία λέει:

    το όνειρο μου… Όταν μεγαλώσω…. μάλλον πολύ… θα μπορέσω να πάω

  2. Ο/Η Ζουπίδης Τάσος λέει:

    Συμφωνώ και επαυξάνω. Ένας ακόμη λόγος να επισκεφτεί κανείς την Κρήτη είναι οι εξαιρετικοί μεζέδες, π.χ. http://www.clickatlife.gr/geusi/story/29983

Σχολιάστε

Top