Σου αρέσουν τα μαλλιά μου;

                                          γράφουν οι Κυροπούλου Κωνσταντίνα και Κόντρα  Άντζελα, μαθήτριες της Β” τάξης

    Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια ήθελε να περιποιείται τον εαυτό του και κυρίως τα μαλλιά του, πράγμα που γίνεται ακόμη και σήμερα.Στη μεταπολεμική εποχή οι επιλογές στα κουρέματα των παιδιών ήταν περιορισμένες. Τα αγόρια τα κούρευαν με την «ψιλή» και τα κορίτσια έπλεκαν χαλαρές πλεξούδες. Αυτό βέβαια εξυπηρετούσε και πρακτικούς σκοπούς, όπως την αποφυγή μετάδοσης «παρασίτων της κεφαλής», τις «φθείρες» (ψείρες).

    Στη σημερινή εποχή εποχή οι επιλογές για το πώς θα φτιάχνουμε τα μαλλιά μας είναι απεριόριστες. Το πρόβλημα με τα κοριτσίστικα χτενίσματα, όμως, είναι καθημερινό. Μας προβληματίζει το πώς θα περιποιούμαστε τα μαλλιά μας στο σχολείο, στις εξόδους, στους γάμους και τις βαπτίσεις που είμαστε καλεσμένοι. Στα αγόρια, το κοντό μαλλί είναι το πιο δημοφιλές κούρεμα, αν και οι επιλογές που υπάρχουν για τα αγορίστικα κουρέματα και χτενίσματα είναι πραγματικά πολλές.

    Σήμερα υπάρχουν πολλά προϊόντα «styling» των μαλλιών. Αυτά είναι ο αφρός, το τζελ, η λακ, όπως επίσης και βαφές. Παρόλο που κάνουν τα μαλλιά μας να φαίνονται όμορφα και περιποιημένα,  δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση, γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των μαλλιών. Εκτός από αυτά τα προϊόντα υπάρχουν,  βέβαια, τα πιστολάκι, όπως και οι άλλες συσκευές, που λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες.

    Για να έχουμε ένα ωραίο χτένισμα αποφεύγοντας την καταστροφή των μαλλιών, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι. Όπως για παράδειγμα,τα πλεξουδάκια μετά το μπάνιο είναι η ιδανική λύση, για να βγουν τα μαλλιά μας σγουρά το επόμενο πρωί, απλά λύνοντάς τα, χωρίς τη χρήση κάποιας συσκευής υψηλής θερμοκρασίας. Άλλος τρόπος είναι μια απλή χαλαρή πλεξούδα, η οποία δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα να φτιαχτεί και το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ωραίο. Αντί για τζελ, που καταστρέφει τα μαλλιά, μπορούμε να κατασκευάζουμε το δικό μας τζελ, που, σε αντίθεση με το άλλο, θρέφει τα μαλλιά. Αρκεί να ανακατεύσουμε δύο κουταλιές λεμονιού με ζελατίνη και να το κρατάτε κρύο κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε.

    Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τα μαλλιά μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και μπορούμε να τα περιποιούμαστε με διάφορους τρόπους, ώστε να φαίνονται ωραία, χωρίς να τα βλάπτουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

 

Σχολιάστε

Top