ΔΩΡΙΕΙΣ-Από Κλεοπάτρα

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Νοε• 16•17

  

images (3)

    ΔΩΡΙΕΙΣ

   Καθώς πήγαιναν στην Πελοπόννησο οι Δωριείς είχαν εξαντληθεί. Ο δρόμος τους έβγαλε να περάσουν από το χωριό Κόμη. Εκεί ζήτησαν την φιλοξενία των κατοίκων. Οι κάτοικοι τους

 πρόσφεραν φαγητό και νερό. Οι άνθρωποι της Κόμης ήταν κτηνοτρόφοι και γι αυτο τους πρόσφεραν αρκετό κρέας και κρασί. Σε συζήτηση με τους κατοίκους κάποιος τους ρώτησε που πηγαίνουν και εκείνοι απάντησαν ότι πηγαίνουν στην Πελοπόννησο.

  Αφού έκαναν ένα διάλειμμα και ξεκουράστηκαν άρχισαν να περπατάνε αρκετές μέρες. Πέρασαν αρκετούς δρόμους και βουνά. Κάποια στιγμή πέρασαν από ένα μικρό δρομάκι όπου ακούγονταν μουσική. Η μουσική ακούγονταν από σε ένα χωριό το οποίο έμοιαζε να έχει κάτι σαν πανηγύρι. Όλοι οι άνθρωποι του χωριού συμμετείχαν στη μουσική και χόρευαν ταυτόχρονα. Δυστυχώς για τους κατοίκους του χωριού όταν έφτασαν οι Δωριείς τους ανάγκασαν να σταματήσουν την μουσική και το χορό. Οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που τους βρήκε. Οι Δωριείς ήθελαν να εγκατασταθούν στο χωριό και γιαυτό έδιωξαν τους γέρους και ανάγκασαν τους νέους να γίνουν δούλοι τους. Το μέρος αυτό ονομάστηκε Δωριείς.

  Πέρα από Δωριείς που έμειναν στην Δωριδα, οι υπόλοιποι συνέχισαν νότια προς την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα προς την Σπάρτη. Οι Δωριείς ήταν άγριοι άνθρωποι και δεν μιλούσαν πολύ. Είχαν εξασκηθεί από μικρά παιδιά στις πολεμικές τέχνες και στο να φτιάχνουν όπλα. Ήταν τέτοια οι δύναμη τους που μπορούσαν να καταστρέψουν και να κατακτήσουν τα πάντα.

  ΚΛΕΟΠΑΤΡΑimages (4)

      

 

          

Σχολιάστε

Top