Η Τιτανομαχία-Από Αγησίλαο

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Νοε• 16•17

αρχείο λήψης

αρχείο λήψης (1)

Η Τιτανομαχία

Χάος στους κύκλους των θεών!

 

 

          Οι φήμες για την εμφάνιση του Δία, του τελευταίου γιού του Κρόνου, που όλοι νομίζαμε νεκρό, επαληθεύτηκαν!

          Ο Δίας « επισκέφτηκε » τον πατέρα του και τον ανάγκασε να βγάλει από μέσα του τα υπόλοιπα αδέλφια του: Ήρα ,Δήμητρα ,Εστία Άδη και Ποσειδώνα.

         Τις μέρες που ακολούθησαν υπήρξε μια περίεργη ησυχία. Την ησυχία αυτή ακολούθησε η κήρυξη πολέμου από τον Δία στον Κρόνο.

        Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα τα στρατόπεδα είχαν ως εξής:

        Στο πλευρό του Δία είναι τα αδέλφια του, ο πρώτος Τιτάνας Ωκεανός ,με την κόρη του  Στύγα και τα τέσσερα παιδιά της ­-Κράτος ,Βία ,Ζήλος ,Νίκη – καθώς και ο Προμηθέας, γιός του Τιτάνα Ιαπετού.

        Με τον Κρόνο είναι οι Τιτάνες με δύο όμως ,όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σημαντικές απώλειες.

       Μάρτυρες από το πεδίο της μάχης μεταδίδουν ότι η σύγκρουση είναι σφοδρή. Ο Δίας έχει ελευθερώσει τους Κύκλωπες που τον προμήθεψαν με ισχυρά όπλα ,όπως η βροντή, η αστραπή και ο κεραυνός.

       Η περιοχή ανάμεσα σε Όθρυ (ορμητήριο Τιτάνων) και Όλυμπο (στρατόπεδο του Δία) παρέμεινε απρόσιτη μέχρι πριν από λίγη ώρα.

       Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Δίας φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη ενώ πληθαίνουν τα σενάρια ότι ο Κρόνος και οι Τιτάνες είναι πλέον φυλακισμένοι στα Τάρταρα, όπου φυλάσσονται συνεχώς από τους Εκατογχείρες . (σημειώνεται ότι οι τελευταίοι απελευθερώθηκαν μαζί με τους Κύκλωπες και τάχθηκαν από την αρχή στο πλευρό του Δία.

       Στην επόμενη έκδοση ,αναλυτικό ρεπορτάζ με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάληξη του πολέμου.

       Αγησίλαος

 

 

Σχολιάστε

Top