ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΑΠΟ: 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - Δεκ• 23•16

Της Ελένης Πυργιώτη

polarThe Polar Express (2004)
Ένα δύσπιστο αγόρι επιβιβάζεται στο τραίνο που οδηγεί στον Βόρειο Πόλο. Υπερπαραγωγή του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks να υποδύεται 8 ρόλους, από το ίδιο το αγόρι έως τον Άγιο-Βασίλη!

WhiteChristmasWhite Christmas (1954)
Μιούζικαλ με κωμικά και ρομαντικά στοιχεία καθώς δύο ζευγάρια φίλων μουσικών ταξιδεύουν στο Vermont για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Με ατού τη χημεία των πρωταγωνιστών, τις όμορφες χορογραφίες και φυσικά το εξαιρετικό soundtrack – με αποκορύφωμα τη στιγμή που όλοι μαζί τραγουδούν το ομότιτλο κομμάτι White Christmas.

 

CharlieBrownChristmasA Charlie Brown Christmas (1965)
Ο Charlie Brown παρέα με τον Snoopy μισούν τη γιορτή του καταναλωτισμού και προσπαθούν να ανακαλύψουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 50 χρόνια μετά, απολύτως διαχρονικό και κλασσικό.

elfElf (2003)
Ο Buddy (Will Ferrell) είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο νομίζοντας πως είναι ξωτικό! Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση της οικογένειας του, αντιμετωπίζει τα πάντα με τόσο διαφορετικό και αθώο τρόπο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σκανταλιές και οι παρεξηγήσεις. Αναζωογονητικά χιουμοριστική ταινία με αστεία που προορίζονται για όλες τις ηλικίες.

wonderfulLife#1 It’s A Wonderful Life (1946)
Να και μια ταινία που είναι #1 σε όλες τις αντίστοιχες λίστες χωρίς κανείς να διαφωνεί! Το αριστούργημα του Frank Capra (προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar) είναι ένα καθόλου ανάλαφρο οικογενειακό δράμα που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις πιο feelgood ταινίες όλων των εποχών. Αξεπέραστη εμψυχωτική εμπειρία, όλοι μας θα ήμασταν λίγο καλύτεροι αν το βλέπαμε κάθε Χριστούγεννα…

 

One Comment

  1. Ο/Η Β. Ζωγραφάκη λέει:

    Και να προσθέσω το «Καλά Χριστούγεννα» που αναφέρεται στο γεγονός που σχολιάζεται στο άρθρο με τίτλο «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» του ίδιου τεύχους

Σχολιάστε

Top