3η συνάντηση με την ψυχολόγο του κέντρου «Δίοδος» στο σχολείο μας!

ΑΠΟ: Ραφαήλ - Απρ• 15•16

Στις 11/04/2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 3η προγραμματισμένη επίσκεψη από την ψυχολόγο κ. Μαρία Φτάκα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συναισθηματική νοημοσύνη και παραβατική συμπεριφορά». Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα ήρθαν να ολοκληρώσουν το σύνολο των προβλεπόμενων βιωματικών δράσεων με σκοπό την ενίσχυση της ενσυναίσθησης των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, οι βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

  • Αρχικά προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους «The Most Beautiful Thing» και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με αυτήν.

  • Στην συνέχεια τα παιδιά του προγράμματος έπρεπε να διαλέξουν αποκόμματα από μισές καρδιές και να τις κολλήσουν σε ένα λευκό χαρτί κατά βούληση. Άλλα παιδιά τις ένωσαν, άλλα παιδιά άφησαν κάποιο κενό ανάμεσα , ελάχιστα κόλλησαν απομακρυσμένα τα δύο μέρη καρδιάς ή άφησαν μισή την  καρδιά. Για την ίδια δραστηριότητα έπρεπε να απαντήσουν στο ερώτημα « Πότε μια καρδιά είναι χαρούμενη;» ή « Πότε μια καρδιά κλαίει».
  • Αμέσως μετά μοιράστηκε ένα φυλλάδιο με τις παρακάτω ερωτήσεις:
  1. Πως σου φαίνεται ο άνδρας που ξεχωρίζει;
  2. Τι τον κάνει να μοιάζει με τους άλλους;
  3. Τι τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους;
  4. Ποιες νομίζεις ότι είναι οι επιθυμίες του;
  5. Τέλος να αναφερθούν τρεις λόγοι για τους οποίους ένας τέτοιος άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους.Χωριστήκαν τα παιδιά σε 4 ομάδες και κάθε μία έδωσε τις δικές του απαντήσεις στις παραπάνω υποθετικές ερωτήσεις.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν τόσο οι σύμφωνες απόψεις των άλλων ομάδων όσο και οι διαφωνίες τους.

  • Τέλος, μοιράστηκαν 3 διαφορετικά χαρτάκια post-it στα οποία έπρεπε να οι μαθητές να γράψουν στο 1ο  τι αποχαιρετάνε από το πρόγραμμα , στο 2ο τι ονειρεύονται και στο 3ο τι μήνυμα θέλουν να αφήσουν στην ολομέλεια του προγράμματος.

Σχολιάστε

Top