20ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ 2015

ΑΠΟ: Μπότσαρης Νίκος - Ιαν• 13•15

20ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ 2015  

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση  των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις  τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων.

 

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται  τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα Λύκεια αλλά και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού θα είναι τρεις για τα Γυμνάσια και τέσσερις για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Οι φάσεις του διαγωνισμού θα είναι ως εξής:

Η πρώτη (1η ) φάση με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ» θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 24:00 της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014.

Η δεύτερη (2η ) φάση του διαγωνισμού, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου της χώρας, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν ή όχι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού , το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9 π.μ.

H τρίτη (3η ) φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 5 μ.μ.

Η τέταρτη  (4η) Φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», Σάββατο και Κυριακή, 4 & 5 Απριλίου 2015.
Μόνο για τη στελέχωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής.
Στον Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι πέντε μαθητές του Λυκείου που θα έλθουν πρώτοι στην τέταρτη φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», ηλικίας κάτω των 20 ετών και ανεξάρτητα από φύλο, θα κληθούν να συγκεντρωθούν στον Βόλο για ειδική προετοιμασία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείται  στην διεύθυνση του σχολείου

ΠΗΓΗ :http://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/diagwnismoi/1123-panellhnios-diagwnismos-astronomias-diasthmikhs.html

 

One Comment

Σχολιάστε

Top