15η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

ΑΠΟ: Αρβανίτου Ελπίδα - Φεβ• 24•15

Αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά για να κρατηθούν στη ζωή.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, όπου είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο. Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο 300 παιδιά προσβάλλονται από τον καρκίνο και συνήθως από λευχαιμία.

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου.. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι:

  1. Λευχαιμία
  2. Όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος
  3. Τα λεμφώματα
  4. Οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς
  5. Τα σαρκώματα μαλακών μορίων
  6. Οι όγκοι νεφρών
  7. Οι όγκοι ήπατος

Και τέλος οι όγκοι ενηλίκου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, και άλλοι είναι πάρα πολύ σπάνιο να βρεθούν στην παιδική ηλικία.

 

One Comment

  1. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος…με βοηθήσατε αρκετά στο να καταλάβω πόσο ραγδαία εξαπλώνεται αυτό το φαινόμενο κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα πόσο αποτελεσματική μπορεί να αποβεί η χορήγηση φαρμάκων και το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό!!!

Σχολιάστε

Top