Ερευνητικές εργασίες

- Δεκ• 18•12

Ερευνητικές εργασίες

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου του 2012 παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου μας τα περιβόητα project. Ένα νέο Λύκειο ξεκινά και αυτό σε μεγάλο βαθμό εστιάζει στις ερευνητικής εργασίας. Έτσι λοιπόν από το Σεπτέμβριο του 2011 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου εργάζονται κάθε εβδομάδα για τρεις ώρες με σκοπό να μάθουν την «τέχνη» της συνεργασίας, να προσεγγίσουν βιωματικά και με διαφορετικούς τρόπους την σχολική γνώση, να θέσουν διεπιστημονικής φύσης ερωτήματα και τέλος να εφοδιαστούν με γνώση πάνω στο αντικείμενο που ερευνούν.

 

IMG4033v2

IMG4106v2

 

Χωρίς καμία αμφιβολία η ερευνητική εργασία αποτελεί μια καινοτομία για το νέο Λύκειο, όμως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη υποδομή (π.χ. οι μαθητές δεν θα έπρεπε να φέρνουν τα laptop στο σχολείο).

 

IMG4116v2

Η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών ήταν άξια επαίνου. Με πολύ μεράκι και μεγάλη προετοιμασία οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους.

 

IMG4180v2

Κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα ιστορίας και γνώσης. Από τα φαγητά των Μυκηναίων και τη μαθηματική σκέψη στην Αρχαία Ελλάδα ως τις φυσικές καταστροφές και την υγιεινή διατροφή. Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση των εργασιών με τους συμμετέχοντες  μαθητές και καθηγητές.

IMG4174v2

 

 

 

Σχολιάστε

Top