Επίσκεψη στο Άμστερνταμ

- Ιουν• 26•16

DSCN1460

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του κυρίου Κάτσενου Ι. για την επίσκεψη.

Η επίσκεψη στο Άμστερνταμ έγινε στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας «Ρομποτική» και «Ποδηλατώ και Ισορροπώ». Διήρκεσε 5 ημέρες και συμμετείχαν 29 μαθητές.

Η εκδρομή περιελάμβανε  επισκέψεις στο ESA Space Center, Van Gogh Museum, Rijkmusuem, Nemo Science Centre και στην πόλη της Χάγης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο ESA-ESTEC επειδή είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία της Ελλάδας που πραγματοποίησαν επίσκεψη εκεί (μόλις 10).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν νέες εμπειρίες, να γνωρίσουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπου το ποδήλατο είναι κύριο μέσο μετακίνησης, να μετακινηθούν με τα ΜΜΜ και να εξασκηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Αλεξάνδρα Καρκάτσα, καθηγήτρια Αγγλικών

Η επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, ήταν συγκλονιστική. Στο χώρο αυτό, γίνεται όλος ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των διαστημικών αποστολών της Ευρώπης, συνεπώς είναι από τα σημαντικότερα επιστημονικού ενδιαφέροντος σημεία του κόσμου. Από το σημείο αυτό επίσης σχεδιάζεται μια από τις σημαντικότερες αποστολές αναζήτησης ζωής στον πλανήτη Άρη, που θα γίνει εξολοκλήρου μέσω αυτόνομου ρομποτικού οχήματος.   Οι μαθητές μου και εγώ, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρομποτική είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε λεπτομέρειες για το ρομπότ ExoMars που θα εκτοξευτεί για τον Άρη το 2020.  Πέραν αυτών όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα ως δάσκαλο να εμπνεύσω στους μαθητές μου όνειρα και υψηλούς στόχους που φτάνουν ως τα αστέρια. Κρίνοντας από το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις τους, η επίσκεψη αυτή σίγουρα «σφήνωσε» στα μυαλά των μαθητών μου ιδέες και όνειρα, που ελπίζω να μπορέσω να δω να πραγματοποιούνται!

Γιάννης Κάτσενος, καθηγητής Φυσικής

Μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχική παρουσίαση του προγράμματος δήλωσαν 36 μαθητές. Στις συνεδρίες βέβαια συμμετείχαν λιγότεροι, γεγονός όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Ισχυρό υπήρξε πάντως το ενδιαφέρον των μαθητών στην επίσκεψη στο ESTEC της ESA. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι μαθητές στις εκδρομές θέλουν να περάσουν καλά, γεγονός κατανοητό, είναι όμως απαραίτητο να είναι γενικά περισσότερο συνεργάσιμοι όσον αφορά τις υποδείξεις των καθηγητών.

Μαρία Παναγοπούλου, καθηγήτρια Βιολογίας

Esa-collage1

ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ:

«Έλαβα μέρος στην εκδρομή στο Άμστερνταμ. Εκεί επισκεφτήκαμε κάποια μουσεία, μας έκαναν ξενάγηση στο ESA και το Space Expo και κάναμε πειράματα στο NEMO.

Η εκδρομή μού άρεσε πάρα πολύ, ιδιαίτερα το space expo και η επίσκεψη στην esa όπου μάθαμε πολλά πράγματα για το διάστημα και τις διαστημικές αποστολές. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους εκπαιδευτικές εκδρομές είναι πολύ καλές για τους μαθητές αφού έχουν την δυνατότητα να μάθουν και να δουν νέα πράγματα, για αυτό θα ήθελα το σχολείο μου να συνεχίσει να διοργανώνει.»           Γιώργος Μιχαηλίδης, Β2

«Έλαβα μέρος στην εκδρομή στο Άμστερνταμ. Επισκεφτήκαμε πολλά μέρη, ένα από αυτά ήταν η πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Επίσης πήγαμε στο Μουσείο του Van Gogh, στο γήπεδο του Άγιαξ,, στο μουσείο διαμαντιών και σε πολλά άλλα εντυπωσιακά μέρη με την άριστη επίβλεψη των καθηγητών μας.

i_katsenos_crew»                           Τσικούρας Παύλος, Α3

Σχολιάστε

Top