Ανατροπή στον αέρα : Drones

- Δεκ• 12•17

των μαθητών Σωτηρόπουλου Βαγγέλη και Τσαγκαράκη Μαρίνου

Η εξέλιξη της τεχνολογίας  οδηγεί σε μεγάλες ανατροπές στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. Ένα σχετικά πρόσφατο τεχνολογικό επίτευγμα, τα drones επηρεάζουν όλο και περισσότερα την ζωή μας.

ΧΡΗΣΙΜOTHTA TΩΝ DRONES

Σήμερα  τα drones βοηθάνε πολύ τον άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή. Τα drones έχουν αναρίθμητες χρήσεις , μερικές από αυτές είναι :

1.Αναζήτηση και διάσωση, παροχή πρώτων βοηθειών . Τα drone  μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα σε περιπτώσεις  εντοπισμού αγνοούμενων. Μάλιστα  μπορούν να  εφοδιαστούν με   θερμικούς αισθητήρες, κάμερες υψηλής ευκρινείας και ραντάρ που κάνουν την ανεύρεση  επιζώντων εύκολη. Τέλος, τα drones έχουν ιδιαίτερο πλεονέκτημα την νύχτα και σε περιοχές με ανώμαλο έδαφος, καθώς με το μικρό τους μέγεθος  μπορούν να αποδεδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιοχές που η πρόσβαση με μεγαλύτερα εναέρια και επίγεια μέσα δεν είναι δυνατή.

2.Παράδοση Πακέτων. Όλο και περισσότερες εταιρίες βλέπουν πιθανή την χρήση των drones  στην διανομή πακέτων σε μικρές αποστάσεις.

Slide1

3.Στρατιωτικοί σκοποί.

Slide2

 

Τα κύρια πλεονεκτήματα των drones είναι ότι μπορούν  να επιχειρούν με ελά

χιστο ρίσκο για τις ανθρώπινες ζωές των χρηστών τους, αφού δεν θέτουν σε κίνδυνο στρατιωτι

κό προσωπικό, και επίσης  το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τα συνηθισμένα αεροπλά

να. Επίσης, τα drones απογειώνονται και προσγειώνονται με μεγάλη ευκολία και χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για την κατασκοπεία.

Slide3

4.Εντοπισμος καιρικών φαινομένων. Πιθανολογείτε ότι σύντομα στο μέλλον  τα drones θα χρησιμοποιούνται στην μετεωρολογία ενώ ακόμη θα μπορούν να σταλούν σε κύκλωνες και να προβλέπουν την συμπεριφορά τους.

 

 

 

 

 

5.Κινηματογραφιση άγριας ζωής .Slide4

Τα drones επίσης έχουν πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανίχνευση και παρατήρηση των άγριων ζώων .Κάποια από αυτά είναι : προσεγγίζουν χωρίς να γίνονται αντιληπτά την αγρία πανίδα φωτογραφίζοντας εναέρια την αγρία φύση και έχουν την ικανότητα να λειτουργούν  την νύχτα με θερμικές κάμερες.

 

 

 

6.Δημοσιογραφία.

Όσον αφορά την δημοσιογραφία, τα drones μεταδίδουν εικόνα των διάφορων γεγονότων σε πραγματικό χρόνο ώστε οι θεατές να ενημερώνονται άμεσα.

Slide5

Με αυτήν τους την χρησιμότητα τα drones παρέχουν  εικόνες από δύσβατες περιοχές που οι δημοσιογράφοι αδυνατούν να καταγράψουν με μια απλή κάμερα.

Αυτές είναι μονό μερικές χρήσεις των drones ενώ οι νέες πιθανές λύσεις είναι όλο και περισσότερες.

Σχολιάστε

Top