Σερφάροντας σε ασφαλή ύδατα!

PastedGraphic-7

Σερφάροντας σε ασφαλή ύδατα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο  εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου. Είναι μια ημέρα που ενδιαφέρει μικρούς και μεγάλους χρήστες του ίντερνετ. Έχει καθιερωθεί για να ενημερώσει και για να ευαισθητοποιήσει όλους μας πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το ίντερνετ είναι ένα μέσο όπου άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να εργαστούν, να εκφραστούν και να ψυχαγωγηθούν ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, η περιήγηση στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε ασφαλής.  Ένα στα τέσσερα παιδιά βρίσκονται σε ένα περιβάλλον, που μπορεί να τα οδηγήσει σε περιστατικά βίας. Επίσης, η συμμετοχή τους στα κοινωνικά δίκτυα ελλοχεύει κινδύνους όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω της κοινωνικής δικτύωσης .

Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει  κατάλληλη εκπαίδευση στα σχολεία καθώς επίσης  και η παράλληλη ενημέρωση των παιδιών και  των γονέων για την ασφαλή πλοήγησή τους. Οι έφηβοι υπερεκτιμούν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα. Ουδέν αναληθέστερο. Η συζήτηση και η ενημέρωση με τα παιδιά έχουν επιτυχή αποτελέσματα και τους διασφαλίζουν ότι θα έχουν μια ασφαλή επίσκεψη και όχι μια επικίνδυνη περιπέτεια.

 

Ένας πρωτότυπος, ευχάριστος και παιγνιώδης  οδηγός εκμάθησης του διαδικτύου είναι το παιχνίδι INTERLAND! Ας παίξουμε και θα μάθουμε πολλά!

 

INTERLAND

Διονύσης Τζαφέρος

 

Γ’ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης