Λίγο πριν τις εξετάσεις….

Λίγο πριν τις εξετάσειςeik1

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων το άγχος κορυφώνεται. Γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δοκιμασία όσο πιο ήρεμα γίνεται.

Πρώτα απ’ όλα, το άγχος είναι αντιπαραγωγικό γιατί μας επηρεάζει αρνητικά και  αποδίδουμε λιγότερο. Το άγχος επηρεάζει την κρίση μας και δε μπορούμε να σκεφτούμε  ούτε γρήγορα ούτε καθαρά.

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το ισορροπημένο πρόγραμμα: δεν πρέπει να παραμελούμε τον ύπνο και τη διατροφή μας. Όταν μελετάμε, καλό είναι να κάνουμε σύντομα διαλείμματα λίγων λεπτών κάθε ώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μελετούν πιο αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες μετά το ξύπνημα, επειδή είναι ξεκούραστοι. Όσον αφορά τον ύπνο, χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες ανά εικοσιτετράωρο. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ψάρι, φρούτα και λαχανικά, τονώνει την πνευματική μας ικανότητα.

Είναι καλύτερο να οργανώσεις τη μελέτη σου μοιράζοντας τις ώρες και τις ημέρες που έχεις στη διάθεσή σου και όχι να προσπαθείς να καλύψεις ύλη τις τελευταίες ώρες πριν από την εξέταση. Το πρωί της εξέτασης, καλύτερα είναι να μην ανοίξεις καθόλου τα βιβλία σου, γιατί θα αγχωθείς περισσότερο

Στην εξέταση:

1ο : Διάβασε τα θέματα αργά για να καταλάβεις τι ακριβώς ζητάνε. Ξεκίνα πρώτα από ό,τι γνωρίζεις.

2ο: Προσπάθησε να μην αφήσεις καμία ερώτηση αναπάντητη. Ακόμα και αν δεν ξέρεις, σκέψου λογικά και γράψε κάτι.

3ο: Πριν παραδώσεις το γραπτό ρίξε μια τελευταία ματιά. Πρόσεξε τυχόν ορθογραφικά λάθη και παράδωσέ το.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

eik3

Σχολιάστε

Top