Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Δεκ• 17•14

noimaΗ περίοδος των Χριστουγέννων, που όλοι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, έχει ήδη αρχίσει. Γιορτινές βιτρίνες στα μαγαζιά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και στολισμένοι δρόμοι καθώς και διαφημίσεις με λαμπερά δώρα. Η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται εορταστική και παντού υπάρχει η μαγεία των Χριστουγέννων. Σιγά,σιγά ξεκινούν οι προετοιμασίες για το ρεβεγιόν αλλά και για τα δώρα που θα διαλέξουμε να δώσουμε στους αγαπημένους μας.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν  το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων φαίνεται να έχει  χαθεί μέσα στην καταναλωτική μανία που έχει κυριεύσει το σύγχρονο άνθρωπο.

Το αληθινό μήνυμα που πηγάζει από τη γέννηση του θεανθρώπου είναι αυτό της αγάπης, της φροντίδας και του ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπό μας. Δώρα, αγάπη, χαρά, κατανόηση, έγνοια προς όλους είναι το πραγματικό πνεύμα των γιορτών. Ο καθένας από εμάς μπορεί με τον τρόπο του να συνεισφέρει στους συνανθρώπους όπως με συγκέντρωση δώρων αλλά και διάφορων τροφίμων και ρούχων για φτωχές οικογένειες, με επισκέψεις σε γηροκομεία και ορφανοτροφεία, με συγκέντρωση χρημάτων για συλλόγους που βοηθούν παιδιά, με οργάνωση bazzar για την οικονομική ενίσχυση των απόρων. Τελειώνοντας, με αυτούς τους τρόπους θα νιώσουμε τη ζεστασιά αυτών των ημερών, αφού θα έχουμε μοιράσει χαρά και χαμόγελα στους συνανθρώπους μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΠΗΓΗ:

http://ydroxoos-woodiiis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_27.html

Σχολιάστε

Top