Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Πολυμήχανο

ΑΠΟ: admin - Δεκ• 17•12

Αρθρογράφοι: Θεοφανοπούλου Μαριανθούλα, Χάζλαρη Δήμητρα

Στις 30 Ιανουαρίου και ημέρα Δευτέρα επισκεφτήκαμε το Τεχνολογικό Πάρκο διασκέδασης, Πολυμήχανο. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμάς και τους συνοδούς μας. Υπήρχαν διάφορα παιχνίδια διασκέδασης και συγχρόνως μάθησης που μας προκαλούσαν το ενδιαφέρον.

Τα πρώτα παιχνίδια που παίξαμε ήταν προσαρμοσμένα σε μεγάλες οθόνες, οι οποίες απεικόνιζαν τις σκιές των ατόμων που έπαιζαν. Το κάθε παιχνίδι είχε διαφορετικό σκοπό. Στο ένα εμφανίζονταν κάποια εμπόδια, τα οποία έπρεπε να αποφεύγουμε, διαφορετικά θα χάναμε ζωή.

 Σε ένα άλλο εμφανίζονταν κάποια σχήματα με διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο ( ανάλογα με το τι επιλέγαμε εμείς) τα οποία έπρεπε να τα τοποθετήσουμε με κατάλληλες κινήσεις του σώματος μας στις σωστές στήλες.

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είχε ως θέμα την μουσική. Έπρεπε να φτιάξουμε την δική μας μουσική τοποθετώντας κάποια σχήματα που απεικόνιζαν το καθένα ξεχωριστά ένα διαφορετικό μουσικό όργανο στη επιτραπέζια οθόνη που είχαμε.

  Επίσης, το Χόκεϊ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται πάνω σε αεροτράπεζα. Υπάρχει η σκιά ενός δίσκου, τον οποίο έπρεπε να κλωτσάμε, με σκοπό να καταφέρουμε να τον βάλουμε στο τέρμα του αντίπαλου παίκτη. Ένα επιπλέον παιχνίδι ήταν οι Μετεωρίτες. Το παιχνίδι αυτό εξελίσσεται σε τρία ουράνια σώματα. Υποτίθεται ότι μετεωρίτες με διαφορετικά χρώματα έπεφταν προς τα κάτω και εμείς που βρισκόμασταν πάνω στην επιφάνεια του εδάφους προσπαθούσαμε να τους πιάσουμε και να τους καταστρέψουμε πριν φτάσουν σε αυτό. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να τους πιάνουμε ανά ζεύγη με το ίδιο χρώμα.

 Το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε ήταν η σκοποβολή. Στην μία άκρη της οθόνης δεξιά, κινούμενα κατακόρυφα από κάτω προς τα πάνω, εμφανίζονται τετράγωνα αντικείμενα σε διαφορετικά χρώματα κι εμείς έπρεπε να σημαδέψουμε αυτά τα σχήματα, ώστε να τοποθετηθούν στην κατάλληλη θέση.

Αυτά ήταν τα παιχνίδια που παίξαμε στο Τεχνολογικό Πάρκο Διασκέδασης και περάσαμε πολύ όμορφα. Θα μας άρεσε πολύ εάν είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε για ακόμη μια φορά.

 

Συντάκτης: ΒΑΡΔΑΛΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Τελευταία τροποποίηση από: Θεοφανοπούλου Μαριανθούλα

Σχολιάστε

Top