Δροσιστικές συνταγές

ΑΠΟ: admin - Φεβ• 05•13
Αρθρογράφοι: Χάζλαρη Δήμητρα, Τσουκαράκη Ελισσάβετ
Εξωτικό ρύζι με γαρίδες και ανανά

Συστατικά:

  • 250 γρ. αρωματικό ρύζι Thai η Basmati
  • 350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  • Μισό φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1/4 φλιτζ. σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζ. Worcestershire sauce
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ πικάντικη
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 και 1/3 φλιτζ. νερό
  • 6 φέτες ανανά από κονσέρβα

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι.
  2. Βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά τις γαρίδες, τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει από το κέλυφος και το κεφάλι και έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το εντεράκι τους.
  3. Αφήνουμε ρύζι και γαρίδες στην άκρη.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
  6. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ανανά σε κομμάτια και τα βάζουμε για 1 έως 2 λεπτά να πάρουν όλα μια τελευταία βράση.
  8. Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

 


 

Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας

Περιγραφή

Παγωτό σοκολάτας σπιτικό χωρις παγωτομηχανή.

Συστατικά:

  • 2 κουβερτούρες
  • 2 κουπες φρέσκο γάλα
  • 1 κουτι γάλα εβαπορέ (νουνου)
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 σακουλάκι μικρά κομματάκια κουβερτούρας

Οδηγίες

  1. Λιώνω τις κουβερτούρες σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω και το εβαπορέ ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα.
  2. Ξεχωριστά χτυπάω στο μίξερ τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη και τις βανίλιες και έπειτα ρίχνω το μίγμα με την σοκολάτα και συνεχίζω το χτύπημα.
  3. Βάζω το υλικό σε ενα μπόλ και το βάζω για μισή ώρα στο ψυγείο. Μετα το μισάωρο το βγάζω και το ξαναχτυπάω με το μίξερ και αυτη την φορά το βάζω στην κατάψυξη.
  4. Μετα απο μια ώρα στην κατάψυξη το ξαναχτυπάω (το κάνουμε 2-3 φορες το χτυπημα ανα 1-2 ωρες) οταν το μείγμα πήξει, ρίχνω λίγα κομματάκια σοκολάτας και το αφήνουμε πια να παγώσει.
  5. Μην ξεχάσετε σιρόπι της αρεσκείας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Το χτύπημα του μείγματος καλό θα είναι να γίνεται όταν εμφανίζεται << θρίμμα >>  πάγου στο υλικο μας και με το επαναλαμβανόμενο χτύπημα κατι τέτοιο το καταφέρνουμε.

 


 

PINA COLADA Long drink (Ποτήρι tumbler)
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Coconut cream
9.0 cl Χυμός Άνανα
Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
(Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)
MAI-TAI (Ποτήρι cocktail )
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Σκούρο ρούμι
1.5 cl Orange Curacao
1.5 cl Σιρόπι αμυγδάλου
1.0 cl Χυμό λεμονιού
Βαζουμε όλα τα υλικα στο shaker μαζι με πάγο εκτός από το σκούρο ρούμι. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε με προσοχή το μαύρο ρούμι για να κάτσει ψηλά. Γαρνίρουμε με ανανά, φύλλα μέντας και φέτα
λεμόνι.
MOJITO (Ποτήρι Highball)
4.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Χυμό λεμόνι
3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
2 κουταλάκια ζάχαρη
Σόδα
Κάνουμε muddling την μέντα μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το ρούμι και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και φέτα λεμονιού
                                                                                           
Συντάκτης: Τσουκαράκη Ελισάβετ
Τελευταία τροποποίηση από: Τσουκαράκη Ελισάβετ

Σχολιάστε

Top