Καλοκαιρινό ντύσιμο

ΑΠΟ: admin - Φεβ• 05•13

Αρθρογράφοι: Θεοφανοπούλου Μαριανθούλα, Λιακοπούλου 

                         ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ   

                          

 Mόδα είναι ό,τι σου πάει, είναι ένα από τα γνωστότερα θεωρήματα του ντυσίματος αλλά σαφώς και ο ευκολότερος τρόπος να δικαιολογήσει κανείς τα στιλιστικά του ατοπήματα. Η μόδα είναι μόδα και αν μας «πάει» ή όχι έχει να κάνει με το κατά πόσο την χειριζόμαστε σωστά.
Το καλοκαιρινό ντύσιμο, για παράδειγμα, που λόγω μείωσης της ποσότητας των υφασμάτων δεν αφήνει πολλές επιλογές για πειραματισμούς οδηγώντας μας σε υπερβολές και αισθητικά λάθη.

 Για ένα chic look  προτιμήστε τους διακριτικούς τόνους του γκρι, του μπεζ και του dusty ροζ σε όλα τα στοιχεία του ντυσίματος, για να έχετε ένα αξιόλογο και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Αν έχετε διάφορες δουλειές μέσα στην ημέρα προτιμήστε το σορτς να είναι βαμβακερό και με ρεβέρ ή πιέτες, για να φαίνεται λίγο πιο συγκροτημένο από το απλό τζιν σορτς που ταιριάζει με τα πάντα, όμως μερικές φορές είναι λίγο πιο casual απ΄ότι θα έπρεπε. Οι κοντές φούστες και τα σορτσάκια είναι τέλεια για το καλοκαίρι. Με μοναδική προϋπόθεση τα καλλίγραμμα πόδια, καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να διστάσει μπροστά στους συντηρητικούς περιορισμούς των γιαγιάδων μας, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πια πιτσιρίκα. Για ακόμα πιο κομψό αποτέλεσμα, μάλιστα, ταιριάξτε το μίνι σας με φλατ μπαλαρίνες ή σαγιονάρες και όχι με ψηλοτάκουνα ή πλατφόρμες και προτιμήστε από πάνω ένα πιο λιτό, χυτό τοπ.  Το top, εκτός από στράπλες μπορεί να έχει λεπτό τιραντάκι, ενώ το λουλουδένιο print του, πρέπει να είναι μικρό (όχι τεράστια λουλούδια) για να συμβαδίζει με το νέο-ρομαντικό στιλ της εμφάνισης. Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά, επιλέξτε μια σειρά από λεπτοκαμωμένα χρυσά βραχιόλια που θα ταιριάζουν με τον μεταλλικό σκελετό των γυαλιών ηλίου σας.

Τα σανδάλια και η τσάντα είναι ο καμβάς για τους πειραματισμούς. Μπορούν να είναι μονόχρωμα στο χρώμα του δέρματος ή και πολύχρωμα (π.χ τσάντα σε τρεις αποχρώσεις που συμπληρώνουν την χρωματική παλέτα του συνόλου).

*** Αποφύγετε να φορέσετε κάποιο διακοσμητικό κολιέ, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά «απασχολημένο». Προτιμήστε σκουλαρίκια σε έθνικ ύφος ή βραχιόλια.

 Όσο αφορά τα μαύρα μαγιό δεν ισχύει καθόλου η άποψη ότι «σπάει» την πρώτη ασπρίλα του καλοκαιριού. Εντάξει, αν επιμένετε έχετε ένα μαύρο μαγιό να υπάρχει. Τολμήστε, ωστόσο, και πιο φωτεινά χρώματα, όπως το πορτοκαλί της fanta ή το μπλε του κοβαλτίου που θα τραβήξουν πολύ περισσότερα βλέμματα στην παραλία. Μεγάλο συν: Ακόμα κι αν το σώμα σας δεν είναι όσο γυμνασμένο θα θέλατε, με ένα πολύ φωτεινό μαγιό θα καμουφλάρετε τις ατέλειες ευκολότερα –ειδικά αν έχει πλούσια υφή με σκαλίσματα ή περίεργα κοψίματα.

Συντάκτης: Θεοφανοπούλου Μαριανθούλα
Τελευταία τροποποίηση από: Λιακοπούλου Δήμητρα

Σχολιάστε

Top