Συνέντευξη από την Arion Barbie, Μαρία Πανταζή.

ΑΠΟ: admin - Φεβ• 05•13

* Αρχικά  θα ήθελα να μου πείς πως μπήκε στην ζωή σου το kick-boxing και ποιό κίνητρο είχες για ν’ασχοληθείς τόσο με αυτό.

Λόγω το ότι οι γονείς μου δεν ήταν σύμφωνοι ξεκίνησα στα είκοσι επτά,δούλευα σε ένα γυμναστήριο και έκανα airobic, μετά από εμένα είχε kick-boxing κ έτσι αποφάσισα να κάτσω και να παρακολουθήσω γιατί μου άρεσε πολύ.Και στα είκοσι οχτώ μου ξεκίνησα τους αγώνες, είναι δηλαδή ο πέμπτος χρόνος που παίρνω μέρος σε αγώνες.Αν και έχω ασχοληθεί με πολλά αθλήματα το kick-boxing μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί μπορείς να συμμετέχεις σε αγώνες, αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να συνεχίζεις να προσπαθείς.

*Ποιές δυσκολίες αντιμετώπισες ως γυναίκα για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, στον αθλητισμό κ συγκεκριμένα με αυτό το άθλημα, το οποίο από πολλούς χαρακτιρίζεται αρκετά σκληρό.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, στερήσε βόλτες, φίλους, εξόδους, σχέσεις ή μάλλον normall σχέσεις, φαγητό,νερό πολλές φορές και όλα αυτά τα οποία αν σου αρέσει πολύ αυτό που κάνεις τα θυσιάζεις προκειμένου να φτάσεις στον στόχο σου.Και φυσικά έχεις περίεργη αντιμετώπιση από τους γύρο σου που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη σου για όλα αυτά. 

*Ποιές προσωπικές θυσίες έχεις κάνει για να φτάσεις έως εδώ, με τόσες διακρίσεις.

Είναι όλα αυτά που σου ανέφερα πριν και επίσης, πολλούς τραυματισμούς, που πρέπει να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις έτσι ώστε να συνεχίσεις με περισσότερο πείσμα και όρεξη.

                           

*Στην καθημερινότητα σου πως αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις, τους γύρω σου κ πως σε αντιμετωπίζουν αυτοί.

Λοιπόν, επειδή έχεις μάθει να μάχεσαι μέσα στο ring έχεις μάθει να μάχεσαι και στην ζωή σου γενικά.Και επειδή η ζωή μου δεν ειναι εύκολη και έχει αρκετές δυσκολίες, γιαυτό τα έχω καταφέρει και στο ring.Κάθε μέρα πρέπει να πολεμάς τις δυσκολίες, αν δεν τις ξεπερνάς δεν γίνεσαι καλύτερος και μένεις στάσιμος.Εννοείται βέβαια ότι δεν έχει χρειαστεί ακόμα να παλέψω εκτός ring, αν αργότερα αναγκαστώ σίγουρα…ε… γυναίκες είμαστε.

*Ποιά θεώρεις ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με αυτό το άθλημα.

Η ιδανική ηλικία είναι αντικειμενική, εγώ ξεκίνησα στα είκοσι επτά, θεωρώ οτι καλύτερη ηλικία είναι η νεαρή αλλά μετά έρχονται οι σπουδές και το πιθανότερο είναι να τα παρατήσεις όπως επίσης αν το κάνεις πολλά χρόνια θα το βαρεθείς άρα για τον καθένα είναι διαφορετικό.Εγώ πιστεύω οτι στην ηλικία μου ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένη, ήξερα τι θα έκανα και για ποιούς λόγους χωρίς να περιμένω από τον προπονητή μου να μου πεί τι πρέπει να κάνω στον εαυτό μου.

                                       

*Τι προσφέρει το kick-boxing στους εφήβους κ αν θα το πρότινες, για ποιούς λόγους?

Στους εφήβους ναί, στα παιδάκια όχι, τα παιδάκια θα ήταν καλύτερο να πήγαιναν karate, taekwndo, kung fu για αυτοάμυνα και πιο πολύ τεχνική και αυτό λόγω ότι το kick-boxing έχει πολλά χτυπήματα, ειδικά στο κεφάλι.Στους εφήβους είναι πολύ καλ, μαθαίνουν την πειθαρχία, την υπομονή και την επιμονή συν την καλή άθληση.

                 

*Κάτι τελευταίο που θα ήθελες ν’αναφέρεις?

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους προπονητές μου Γιώργο Χαλκίδη και Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον manager μου Στέλιο Πολίτη και πάνω από όλα τους γονείς μου και την οικογένειά μου και όλον τον κόσμο που με υποστηρίζει πάντα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Συντάκτης: Γκόγκου Δέσποινα
Τελευταία τροποποίηση από: Γκόγκου Δέσποινα

Σχολιάστε

Top