Εύκαμπτα κινητά!

ImageHandler

 

Εύκαμπτο «έξυπνο» κινητό ακούγαμε αλλά δεν το βλέπαμε… Όλα αυτά μέχρι σήμερα καθώς Καναδοί ερευνητές παρουσίασαν σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών, το ReFlex, το πρώτο πραγματικά εύκαμπτο κινητό τηλέφωνο υψηλής ανάλυσης.

Οι προδιαγραφές του κινητού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του με νέους τρόπους που αλλάζουν τον τρόπο χρήσης που ξέραμε μέχρι και σήμερα.

Εξελιγμένοι αισθητήρες πίσω από την οθόνη αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη.

Μεταξύ άλλων, όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, οι σελίδες στην οθόνη του «ρολάρουν» προς τα αριστερά όπως όταν κανείς λυγίσει ένα βιβλίο.

Και μπορεί σε πρώτη φάση το «έξυπνο» κινητό να ενθουσιάζει τους φίλους των νέων τεχνολογιών ωστόσο εκτιμάται πως θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το ReFlex πρόκειται για δημιούργημα του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Μέσων της Σχολής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ροέλ Βερτεγκάαλ.

Το τηλέφωνο έχει εν μέρει κατασκευασθεί από διάφορα μέρη άλλων εμπορικών συσκευών. Διαθέτει οθόνη αφής 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat.

Συντάκτης:  efsyn.gr

 

Από τον μαθητή της Α΄τάξης

Παπατζιάμο Θανάση

Σχολιάστε

Top