Η επιστροφή του 007 στο Spectre

daniel-craig-spectre-last-film

Ο Ντάνιελ Κραιγκ επιστρέφει ξανά στο ρόλο του Βρετανού πράκτορα 007.

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Μπράιαν Βάινερ, είδε τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ «Spectre» και μας εξηγεί γιατί πρέπει να κλείσουμε εισιτήρια από τώρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «από τη συναρπαστική σεκάνς πριν τους τίτλους αρχής με φόντο το φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών στην Πόλη του Μεξικού, μέχρι τη θεαματική λήξη στη σκιά του Κοινοβουλίου, το Spectre είναι μια σωστή ταινία Τζέιμς Μποντ»

Πράγματι, η νέα ταινία φαίνεται ότι διαθέτει όλα όσα ελπίζουμε να δούμε σε μία κλασική ταινία 007: εκπληκτικά γκάτζετ, πυροβολισμούς, ακροβατικά, και έξυπνες ατάκες.

007-3

Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτή την ταινία θα βρούμε ξανά τον Μποντ να έχει τον έλεγχο της μοίρας του, αφού όσο καλό κι αν ήταν το Skyfall, ήταν ανησυχητικό που τον είδαμε τόσο ευάλωτο.

Εδώ, ακόμη και αν η ιστορία απορρέει από το Skyfall και έχει τον ίδιο σκηνοθέτη, αυτή τη φορά ο Ντάνιελ Κραιγκ ως 007, φαίνεται να συνάδει περισσότερο με την πρωτότυπη δημιουργία του Ιαν Φλέμινγκ: «Το Spectre μοιράζεται στην ενσάρκωση τόσο της δολοφονικής σκληρότητας, όσο και του γκλάμουρ. Άλλωστε είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε τον Μποντ να γευματίζει με λευκό κοστούμι» επισημαίνει ο Βάινερ.

007-2

Επιπλέον, στο ίδιο μοτίβο του Φλέμινγκ, είναι και ο «κακός» της ταινίας, ο Franz Oberhauser, ο οποίος, κατά περίεργο τρόπο, θυμίζει κακούς από παλιές ταινίες Τζέιμς Μποντ, πολύ πριν το «License to Kill».

Οσο για την Μ που μας εγκατέλειψε άδοξα στο Skyfall, η κληρονομιά της ζει ακόμα, αφού η Τζούντι Ντεντς εμφανίζεται και σε αυτή την ταινία, με το βιντεομήνυμα-κληρονομιά που άφησε στον αγαπημένο της πράκτορα, για να συνεχίσει και να σκοτώσει τον έναν δολοφόνο που ονομάζεται Sciarra. Ετσι ταξιδεύει στο Μεξικό και στη συνέχεια στη Ρώμη για την κηδεία όπου γνωρίζει την -όχι και τόσο θλιμμένη- χήρα του (τη Μόνικα Μπελούτσι).

007-1

Αλλά στην πραγματικότητα το πραγματικό κορίτσι του Bond εδώ είναι η Δρ Μάντλιν Σουάν, η κόρη ενός άλλου από τους εχθρούς του Μποντ, που ενσαρκώνει η 30χρονη Λέα Σειντού. Μάλιστα είναι εκείνη που αποκαλύπτει το όνομα της μυστηριώδους οργάνωσης που στοχεύει στην παγκόσμια κυριαρχία και ονομάζεται -όπως σωστά μαντεύετε- Spectre.

Εν τω μεταξύ, ο Μποντ κυνηγάει τον Oberhauser από τη Ρώμη (όπου υπάρχει μια θαυμάσια καταδίωξη με αυτοκίνητα δίπλα στον Τίβερη) μέσω των αυστριακών Αλπεων (μια αξέχαστη καταδίωξη κάτω από ένα βουνό) στο Μαρόκο (μία εκπληκτική σκηνή σε ένα τρένο) και τελικά πίσω στο Λονδίνο, όπου ο αλαζόνας νέος επικεφαλής του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας, με την κωδική ονομασία C (Andrew Scott), αμφισβητεί την αρχή της Μ.

Σε αυτό το αλφάβητο αντιπαραθέσεων, ο C πιστεύει ότι η M και ο Q (Μπεν Γουίσοου) θα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν πράκτορες και να βασιστούν σε drones για τις αποστολές τους. Η υπόθεση αυτή είναι μια ξεκάθαρη νύξη για την κατασκοπεία και τις πολεμικές τεχνικές του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, αυτή η ταινία είναι επίσης και μία πολύ καλή ιστορική αναδρομή

Σχολιάστε

Top