ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 9D

κατάλογοςnnmkilppp

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς και πότε σκεφτήκατε να φτιάξετε το 9D;Ήταν εύκολο; Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίσατε ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 9D ήταν μια ιδέα που είχαμε 4 φίλοι μαζί πριν από δύο με δυόμιση χρόνια. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη τεχνολογία η οποία συνδυάζει πολλά πράγματα και χρειάζεται πολύ καλή τεχνογνωσία για να λειτουργήσει. Στην αρχή δεν ήμασταν κι εμείς τόσο γνώστες. Ωστόσο,  ασχοληθήκαμε και μελετήσαμε πάρα πολύ το τι πρέπει να κάνουμε. Ταξιδέψαμε στο εξωτερικό για αυτή την δουλειά, είδαμε αντίστοιχα σινεμά σε όλο τον κόσμο κι έτσι μπήκαμε στη λογική για το πώς αυτό λειτουργεί και προσπαθήσαμε να το προσαρμόσουμε και στα δικά μας τα δεδομένα. Φτιάξαμε μία αίθουσα λοιπόν 50 θέσεων, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, γιατί τα σινεμά αυτής της κατηγορίας δεν έχουν δυνατότητα να έχουν περισσότερες θέσεις. Στη συνέχεια, εισάγαμε τον εξοπλισμό από το εξωτερικό και προσαρμόσαμε ανάλογα τον χώρο. Το δύσκολο βέβαια εκτός από τον χώρο ήταν η παραγωγή της ταινίας Throne of Hellios, η οποία είναι μια ταινία που αφορά την ιστορία της Ρόδου, και εκεί πέρα χρειάστηκε να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη από ιστορικούς, από ανθρώπους που ασχολούνται με ντοκιμαντέρ και από ειδικά στούντιο του εξωτερικού που συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η παραγωγή.  Πιστεύω πως αποδείχτηκε ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό . Χρειάστηκε βέβαια αρκετός χρόνος, πάνω από ένα χρόνο γινόταν η παραγωγή της ταινίας. Εκτός, λοιπόν, του σινεμά και της ταινίας φτιάξαμε και τον χώρο που βλέπετε γύρω σας, ο οποίος είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη Ρόδο, έχει όλες τις μεγάλες προσωπικότητες της Ρόδου , έχει πολλά ντοκιμαντέρ που έχουμε ψάξει και έχουμε βρει, έχει φωτογραφίες , έχει αντίγραφα τέχνης Ροδίων καλλιτεχνών και σε όλο αυτό μας βοήθησαν αρχιτέκτονες , γλύπτες και ιστορικοί. Γενικά ήταν μια δουλειά όπου χρειάστηκε να ασχοληθεί πολύς κόσμος για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις ταινίες τις φτιάχνετε εσείς ή τις αγοράζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ταινία Throne of Hellios είναι δικιά μας παραγωγή, εμείς την φτιάξαμε σε ένα στούντιο στην Ολλανδια. Αντίθετα, η ταινία με τον Δαρβίνο , δεν είναι δικιά μας παραγωγή , είναι της ίδιας εταιρίας που μας έκανε την δικιά μας ταινία , αλλά είναι παραγωγή δικιά τους και παίζεται σε όλα τα πλανητάρια του κόσμου και γενικά έχουμε σκοπό να φέρνουμε ταινίες, οι οποίες παίζονται κυρίως σε πλανητάρια και σε μεγάλα σινεμά που θα είναι επιμορφωτικές και διασκεδαστικές ταυτόχρονα.

Η συντακτική μας ομάδα την ώρα της συνέντευξης

Η συντακτική μας ομάδα την ώρα της συνέντευξης

DSCN6236

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον κόσμο ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορώ να πω πως ναι υπήρξε ανταπόκριση. Χαρακτηριστικά από πέρσι τον Ιούλιο που ανοίξαμε , οι ντόπιοι ανταποκριθήκαν γιατί άκουσαν ότι έχει να κάνει με την ιστορία της Ρόδου και τους ενδιαφέρει η ιστορία του νησιού τους κι αισθάνονται περήφανοι να βλέπουν όλα όσα έχουν συμβεί στο νησί τους κατά την πάροδο των αιώνων και γενικά υπήρχε καλή ανταπόκρισή και από τους ντόπιους κι αργότερα από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το νησί , γιατί κι εκείνοι ήθελαν να πάρουν μια γεύση της ιστορίας του νησιού , διασκεδάζοντας ταυτόχρονα .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι εντυπώσεις του κόσμου όταν βγαίνει από την παρακολούθηση των ταινιών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί βλέπουμε πως βγαίνοντας υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός γιατί είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία πραγματικά οι θεατές αισθάνονται ότι ζουν και κινούνται μέσα στις ταινίες αυτές και αν διαβάσετε και το βιβλίο εντυπώσεων που μας γράφουν τις εντυπώσεις τους , θα δείτε πολύ θετικά σχόλια κι αυτό για μας είναι μια επιβράβευση , και μια δύναμη για εμάς να συνεχίσουμε και να κάνουμε καλή προσπάθεια .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι τουρίστες που σας επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες από ποιες χώρες είναι κυρίως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από όλο τον κόσμο , υπάρχει βέβαια μια πλειονότητα Άγγλων , Γάλλων , Γερμανών και Ρώσων, αλλά γενικά υπάρχουν τουρίστες από όλο τον κόσμο, από Αμερική, από Αυστραλία  και από Νέα Ζηλανδία

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε σκεφτεί να κάνετε θυγατρικά σινεμά σε άλλα μέρη της Ελλάδας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, αυτό είναι στα σχέδια μας , να συνδυάσουμε πάλι το διασκεδαστικό κομμάτι με το ιστορικό κομμάτι . Γιατί δόξα τον θεό η χώρα μας έχει πολλές περιοχές με πολύ πλούσια ιστορία και μυθολογία  και όλο αυτό με τον τρόπο που παρουσιάζεται έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και τέλος ποιο βλέπετε να είναι το μέλλον του 9D ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς θέλουμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις παραγωγές μας , η ταινία που αφορά την ιστορία της Ρόδου θα εμπλουτιστεί και θα μεγαλώσει σε διάρκεια θα μπούνε κι άλλα στοιχεία της ιστορίας που δεν αναφέρονται μέσα οπότε αυτό αμέσως αμέσως είναι μια μεγάλη αναβάθμιση και ταυτόχρονα θα κοιτάξουμε να φέρουμε ταινίες σαν το Δαρβίνο που είδατε που παίζονται σε μεγάλα πλανητάρια και αντίστοιχες παραγωγές υψηλού επιπέδου

ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΑΛΚΜΗΝΗ

 

Σχολιάστε

Top