ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…

φυ-ακισμένος-κινούμενων-σχε-ίων-πίσω-από-τα-κάγκε-α-39202164

Αγαπητέ μου Γιάννη,

 

χθες ανεβάσαμε μια παράσταση στο σχολείο μου. Το θέμα ήταν «ο Άγιος Βασίλης πάει φυλακή». Και ξέρεις ποιος έκανε τον Άγιο Βασίλη; Εγώ! Γι αυτό έπρεπε να μάθω πολύ καλά τα λόγια μου γιατί έπαιζα σχεδόν σε κάθε σκηνή. Ξεκινάει η παράσταση. Εγώ με τους ταράνδους μου μοιράζω δώρα όπως κάθε χρόνο. Εκεί που πάω να παρκάρω το έλκηθρο με σταματάει ένας αστυνομικός και μου λέει:

-     Κύριος δίπλωμα.

 

Μένω άναυδος για λίγο και τελικά του λέω σαστισμένος:

 

-          Εεε, δε χρειάζεται να έχω δίπλωμα

 

αλλά με απειλεί να με πάει στο τμήμα. Συνεχίζω να του εξηγώ ότι έμαθα μονός μου να οδηγώ το έλκηθρο και ευτυχώς με άφησε ελεύθερο.

 

Τώρα τρέχω πιο γρήγορα, μπορώ να μοιράσω τα δώρα επιτελούς ! Τελείωσα στην ώρα μου. Πάω να γυρίσω στο σπίτι, αλλά με ξανασταματά η αστυνομία , όχι για δίπλωμα αλλά για παράβαση νόμου. Κάποιοι παραπονιούνται για τα δώρα μου. Με πάνε σε δίκη. Πωλητές παιχνιδιών ισχυρίζονται ότι ζημιώνω τη δουλειά τους τα Χριστούγεννα. Ο δικαστής συζητά για λίγο με τους συνεργάτες του και ανακοινώνει την απόφασή του. Θα πάω στη φυλακή! Όταν άκουσα την απόφαση παραπονέθηκα ότι είναι διαφορετικό να παίρνει ένα παιδί από μένα δώρο τα Χριστούγεννα και άλλο πράγμα από τον πωλητή. Δεν άλλαξε γνώμη και έτσι μπήκα στη φυλακή. Τις επόμενες μέρες τα παιδιά ήταν αναστατωμένα. Όλη αυτή η κατάσταση υποχρέωσε το δικαστή να αναγνωρίσει το λάθος του και να με αθωώσει.

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά στην παράσταση και ανυπομονώ για την επόμενη!

 

Ο φίλος σου Μιχάλης

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σχολιάστε

Top