Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

DSCN8920

Με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε στην καμπάνια που οργάνωσε η ACTIONAID για να υποστηρίξουμε το χωριό Γκαλαγκάλα στην Ουγκαντα.

Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Το σχολείο χρειάζεται ακόμα δύο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.

Στην ActionAid θέλησαν να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν τις δύο τάξεις, ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε μια μοναδική καμπάνια που ενώνει όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με έναν κοινό στόχο: 2 νέες τάξεις για το σχολείο στο Γκαλαγκάλα! Προμηθευτήκαμε λοιπόν τα βραχιολάκια που βλέπετε στη φωτογραφία και στείλαμε μηνύματα για τις τάξεις που θα κατασκευαστούν.

Πληροφορηθήκαμε ότι με την υποστήριξη πάνω από 7.000 μαθητών, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να χτιστούν οι 2 σχολικές αίθουσες στο χωριό Γκαλαγκάλα! Επιπρόσθετα, η ActionAid και μια ομάδα 40 περίπου εθελοντών, θα κατασκευάσουν στο χώρο του σχολείου μια αντλία νερού και έναν χώρο αναψυχής για τα παιδιά!

Το ταξίδι  θα πραγματοποιηθεί 8-16/7 και θα παραδοθούν στα παιδιά του Γκαλαγκάλα τα συγκινητικά μηνύματα των παιδιών που συμμετείχαν στην καμπάνια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου».

Newsletter Materials 1000X600px 02

Σχολιάστε

Top